privacy-visor-bryle-ktere-vam-pomohou-chranit-vase-soukromi
Novinka Privacy Visor: Brýle, které vám pomohou chránit vaše soukromí

Privacy Visor: Brýle, které vám pomohou chránit vaše soukromí

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

11. 8. 2015 14:00 3

Chystáte se na veřejnost a nechtěli byste přitom být odhaleni? Výzkumníci z japonského Národního institutu informatiky pro vás připravili elegantní řešení. Jsou jím brýle PrivacyVisor.

Reklama

Brýle PrivacyVisor tvoří titanové obroučky a „sklíčka“ z blíže nespecifikovaného materiálu. Ty dokážou pohltit a rozptýlit světlo takovým způsobem, že zmate systémy na identifikaci tváří. V prvních testech dosáhly brýle PrivacyVisor až na hranici 90% úspěšnosti.

Privacy Visor: Brýle, které vám pomohou chránit vaše soukromí
i Zdroj: PCTuning.cz

Bohužel i takto pokročilý výrobek má svoje nedostatky. Tím hlavním je snížená viditelnost brýlí, kvůli níž se jejich nošení doporučuje pouze pro chodce.  Jezdci na kolech a řidiči automobilů by tyto brýle nosit neměli.

Dříve se proti rozpoznávání tváří bojovalo speciálními make-upy, kompletním zakrytím tváře, nebo brýlemi osazenými speciálními diody. Všechny tyto techniky (obzvláště potom ta poslední) však byly velmi nápadné, což by brýle PrivacyVisor měly změnit.

Brýle PrivacyVisor se na trh dostanou v průběhu příštího roku. Jejich cena byla stanovena na 220 eur, tedy asi 6000 korun.

Zdroj: Motherboard

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama