nemozne-se-stalo-skutecnosti-lexus-oficialne-predstavil-svuj-hoverboard
Novinka Nemožné se stalo skutečností, Lexus oficiálně představil svůj hoverboard

Nemožné se stalo skutečností, Lexus oficiálně představil svůj hoverboard

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

6. 8. 2015 11:30 10

Jak slíbila, tak také udělala. Společnost Lexus oficiálně představila hoverboard Lexus Slide, tedy levitující skateboard bez koleček. Hoverboard je bohužel zatím ve fázi konceptu, to znamená, že ho v nejbližší době na pultech obchodů rozhodně nezahlédneme.

Reklama

Od prvního nápadu, až do dnešní podoby to vědcům trvalo přibližně rok. V rámci tohoto období vymysleli funkční zařízení, které dokáže levitovat pár centimetrů nad zemí. K tomu bohužel nepotřebuje pouze integrované supravodiče chlazené tekutým dusíkem na – 180 stupňů Celsia, ale také speciální park, tzv. hoverpark. Jeden z těchto parků vyrostl ve Španělsku. Hoverpark je specifický tím, že po celé jeho ploše se nacházejí permanentní magnety, které zařízení udržují nad zemí. 

Pokud splníte obě tyto podmínky, můžete na hoverboard nastoupit, odrazit se od země a zařízení ovládat náklony, respektive zatlačením nohy do desky hoverboardu podobně, jako jezdec na skateboardu. 

Uveřejněné video bohužel naznačuje, že hoverboard má problémy udržet se nad zemí po velkém skoku. Vypadá to, že po dopadu hoverboard na okamžik zadře o zem, takže jezdec spadne. Doufejme, že je to jenom zdání a za pády ve videu může pouze specifické ovládání hoverboardu, případně že vědci rychle sjednají nápravu.

Jak se vám hoverboard líbí?

Zdroj:  Lexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama