firma-cherry-vyvinula-nove-mechanicke-klavesove-spinace-cherry-mx-silent
Novinka Firma Cherry vyvinula nové mechanické klávesové spínače Cherry MX Silent

Firma Cherry vyvinula nové mechanické klávesové spínače Cherry MX Silent

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

6. 8. 2015 16:00

Náročnější hráči, kteří shání novou klávesnici, většinou sáhnout po některém modelu s mechanickými spínači značky Cherry. Firma Cherry měla ve své nabídce doposud několik mechanických spínačů označených dle síly potřebné ke stisku barvami. Většina těchto spínačů však trpí vysokou hlučností. To se nyní tento výrobce snaží změnit s příchodem spínačů Cherry MX Silent. 

Reklama

Ty by totiž měli přijít s výrazně nižší hlučností. Snížení hlučnosti je zajištěno díky patentovanému systému, který redukuje hlučnost za pomoci integrovaných zdvihátek skládajících se ze dvou komponent. Díky tomu je snížena hlučnost spínače jak ve vrchní tak spodní poloze při stisku. 

Firma Cherry vyvinula nové mechanické klávesové spínače Cherry MX Silent
i Zdroj: PCTuning.cz

Se zavedením nového typu spínačů neutrpí ani životnost spínačů, která by měla dosahovat více než 50 milionů úhozů. Spínače Cherry MX Silent by měly na trh dorazit nejprve ve dvou verzích, které se liší potřebnou silou ke stisku. První je 45gramová (Red) a druhá 60g (Black). Tyto dvě varianty by měly vyhovovat převážné většině hráčů. Reakční doba spínačů by měla být stejně jako v případě starších typů pouhá jedna milisekunda. 

Spínače bude možné využít také s podsvícením, protože jsou optimalizovány pro použití s SMD LED diodami, stejně jako předchozí modely MX RGB. Jako první by se tyto nové spínače měly objevit v klávesnicích značky Corsair. To totiž bude po dobu prvních šesti měsíců od uvedení spínačů jejich výhradním odběratelem. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama