nove-monitory-od-samsungu-bezdratove-nabiji-smartphone
Novinka Nové monitory od Samsungu bezdrátově nabijí smartphone

Nové monitory od Samsungu bezdrátově nabijí smartphone

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 7. 2015 10:30

Samsung představil první monitor na světě, který podporuje standard Qi a umožňuje tak bezdrátové dobíjení mobilních zařízení. Uživateli jen stačí, aby smartphone položil na stojan monitoru a už se o nic dalšího nemusí starat.

Reklama

Monitor bude dostupný ve dvou variantách – s úhlopříčkou displeje 23,6 palce (S24E370DL) nebo 27 palců (S27E370DS). V obou případech nabídne zobrazovací technologii PLS a Full HD rozlišení 1 920 × 1 080 bodů. Samsung k panelu uvádí kontrast 1000:1, pozorovací úhly 178° v obou směrech (horizontálně i vertikálně), odezvu 4 ms a maximální jas má být až 250 cd/m2 u menšího modelu, respektive 300 cd/m2 u modelu S27E370DS.

Hráče potěší podpora technologie AMD FreeSync, díky které je každý snímek zobrazený na monitoru synchronizován se snímky, které vyrenderuje grafická karta Radeon, čímž je eliminováno chvění a trhání obrazu. Vstup signálu zajišťují konektory HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 a analogový DSub, nechybí ani výstup na sluchátka.

Největší zajímavostí obou monitorů je Qi nabíječka integrovaná v jejich stojanu, která umožňuje bezdrátové dobíjení smartphonů a dalších mobilních zařízení s podporou tohoto standardu.

Dostupnost a cenu nových monitorů Samsung zatím oficiálně nezveřejnil. Malou nápovědou nám ale mohou být jeho webové stránky, které menší model nabízejí za 320 000 wonů, což je dle aktuálního kurzu asi 8 200 Kč s daní.

Zdroj: Samsung

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama