huawei-vyssi-tridy-smartphonu-tahnou-prodeje-vzhuru
Novinka Huawei: Vyšší třídy smartphonů táhnou prodeje vzhůru

Huawei: Vyšší třídy smartphonů táhnou prodeje vzhůru

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 7. 2015 19:00 1

Tržby z prodeje mobilních zařízení s logem Huawei dosáhly v prvním pololetí roku 2015 částky 7,23 miliardy dolarů, což znamená meziroční nárůst o 87 %. Firmě se vyplatila sázka na smartphony střední a vyšší třídy, která přispěla jak k nárůstu odbytu, tak ke zvýšení průměrné prodejní ceny.

Reklama

V prvním pololetí roku 2015 dodala divize Huawei Consumer BG do obchodů celkem 48,2 milionu smartphonů, což představuje meziroční nárůst o 39 %, zatímco celosvětová poptávka po chytrých mobilech vzrostla za stejné období pouze o 7 %. Odbyt zařízení ve střední a vyšší třídě zaznamenal meziroční nárůst o 70 % – to představuje 31 % celkového odbytu mobilních zařízení a 42,9 % celkových tržeb. Tržby ve střední a vyšší třídě se zvýšily o 388 %, zisk z této kategorie představuje 44 % celkového zisku.

Huawei uvádí, že za první polovinu roku celosvětově vyexpedoval 5 milionů kusů vlajkového modelu Mate 7, jenž zaznamenal dobré prodeje ve více než 100 zemích včetně států západní Evropy. Kumulovaný prodej vlajkového modelu  P7 dosáhl počtu 7 milionů kusů a nové vlajkové lodě P8 se v prvních dvou měsících od uvedení na trh prodalo více než milion kusů.

Na domácím čínském trhu společnost podle analytiků z GFK předstihla Samsung a Apple a získala největší tržní podíl, a to v březnu 12,9 %, v dubnu 13,6 %, v květnu 14,1 % a v červnu 15,2 %. Tržby v Číně vzrostly meziročně o 124 %, některé regiony zaznamenaly nárůst tržeb o více než 40 %.

Nárůsty tržeb v jednotlivých regionech: Západní Evropa 45 %,, severovýchodní Evropa 54 %,, jižní Tichomoří 41 %, severní Afrika 164 % a Střední východ 48 %. Zpráva GFK ještě uvádí, že podíl Huawei na celosvětovém trhu smartphonů po celé první pololetí roku rostl, a to o 6,7 % v lednu, 7,1 % v únoru, 7,8 % v březnu, 8,1 % v dubnu a 8,8 % v květnu.

Huawei: Vyšší třídy smartphonů táhnou prodeje vzhůru
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Huawei

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama