apple-za-treti-kvartal-prodal-skoro-50-milionu-iphonu
Apple Novinka Apple za třetí kvartál prodal skoro 50 milionů iPhonů

Apple za třetí kvartál prodal skoro 50 milionů iPhonů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 7. 2015 18:00

Americká technologická společnost Apple oznámila hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí jejího finančního roku 2015. Vydělala v něm 49,6 miliardy dolarů, což je o 33 procent více než před rokem a čistý zisk dosáhl 10,7 miliardy dolarů. Přesto se firmě nepodařilo naplnit očekávání analytiků (v průměru 51,1 miliardy dolarů) a její akcie po zveřejnění výsledkové zprávy prudce klesly o sedm procent.

Reklama

Prodej chytrých telefonů iPhone se meziročně zvýšil o 35 procent na 47,5 milionu. Analytici, namlsaní předchozími výsledky, ale očekávali vyšší čísla a Apple v tomto ohledu za jejich předpovědí zaostal. Prodej tabletů iPad klesl proti předešlému kvartálu o 1,7 milionu na 10,9 milionu. Naproti tomu odbyt počítačů Mac dosáhl nového rekordu 4,8 milionu kusů.

Pokud vás zajímá, jak se dařilo chytrým hodinkám Watch, máte smůlu. Firma jejich prodeje ve zprávě vůbec nezmínila, údajně proto, aby toho nezneužili konkurenti, což zní přinejmenším divně. Ale pouze sdělila, že v segmentu, do něhož tento produkt spadá, se tržby proti předešlému čtvrtletí, kdy se hodinky ještě neprodávaly, zvýšily o 952 milionů dolarů.

V posledním čtvrtletí fiskálního roku 2015 Apple čeká tržby mezi 49 a 51 miliardami dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama