asus-rt-ac320-tripasmovy-wifi-router-s-prenosovou-rychlosti-az-3200-mb-s
Novinka Asus RT-AC320: Třípásmový WiFi router s přenosovou rychlostí až 3200 Mb/s

Asus RT-AC320: Třípásmový WiFi router s přenosovou rychlostí až 3200 Mb/s

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 7. 2015 12:30 28

Asus představil třípásmový bezdrátový gigabitový router třídy RT-AC3200, který byl údajně navržen tak, aby dokázal bez problémů splnit požadavky na bezdrátovou síť v dnešních domácnostech vybavených mnoha různými zařízeními.

Reklama

Router je vybaven šesti externími odnímatelnými anténami (v konfiguraci 3×3 se třemi vysílacími a třemi přijímacími anténami), které umožňují souběžné využívání dvou sítí 802.11ac v pásmu 5 GHz. Díky tomuto provedení nabízí vysokou rychlost přenosu dat až 1300 Mb/s (1,3 Gb/s) v každém 5GHz pásmu. Výsledná rychlost v obou pásmech tedy činí 2600 Mb/s. Kromě toho disponuje technologií Broadcom TurboQAM, jež u kompatibilních zařízení zvyšuje výkon sítě 802.11n v pásmu 2,4 GHz ze 450 Mb/s na 600 Mb/s. Celková maximální rychlost u souběžných přenosů dat tak dosahuje 3200 Mb/s.

To zdaleka ale není vše, co model RT-AC3200 nabízí. Spolehnout se může také na technologie AiRadar pro univerzální přizpůsobení vyzařovacího diagramu a jemné ladění rádiové frekvence (RF), Tri-Band Smart Connect, která na základě rychlosti zařízení, síly jeho signálu a intenzity využití jednotlivých pásem inteligentně vybírá optimální pásmo pro jednotlivá zařízení (uživatel se tak již nebude muset nikdy rozhodovat, které pásmo má použít, jelikož router RT-AC3200 provádí vše automaticky) nebo funkce Traffic Analyzer a QoS. S první získáte okamžitý přehled o tom, co se děje v síti, což ocení hlavně rodiče. Druhá pak automaticky určuje prioritu a přiřazuje dostupnou šířku pásma zařízením a aplikacím podle jejich potřeby.

Vzhledem k rostoucí složitosti a rozmanitosti domácích sítí a také náročnosti zajištění jejich účinného zabezpečení, přichází novinka také s AiProtection a softwarem Trend Micro. Technologie AiProtection obsahuje čtyři hlavní integrované funkce: kontrolu zabezpečení routeru (Router Security Scan), blokování škodlivých stránek (Malicious Site Blocking), ochranu před zranitelností (Vulnerability Protection) a rozpoznání a blokování infikovaných zařízení (Infected Device Detection and Blocking).

Cena routeru Asus RT-AC3200, který se právě začal prodávat na českém a slovenském trhu, je 7 499 Kč, resp. 277,90 euro s DPH.

Asus RT-AC320: Třípásmový WiFi router s přenosovou rychlostí až 3200 Mb/s
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus RT-AC320: Třípásmový WiFi router s přenosovou rychlostí až 3200 Mb/s
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama