apple-pay-uz-je-v-evrope-cesko-je-na-spusteni-pripraveno
Apple Novinka Apple Pay už je v Evropě. Česko je na spuštění připraveno

Apple Pay už je v Evropě. Česko je na spuštění připraveno

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 7. 2015 23:00

Zájem o bezkontaktní placení rekordně roste. A nejvíc právě v České republice, která je první v Evropě podle podílu bezkontaktních útrat v obchodech.

Reklama

Česká republika okupuje nejvyšší příčky všech tabulek týkajících se bezkontaktního placení. „Podle aktuálních statistik Visa Europe je naše země první, co se týká podílu bezkontaktního placení u obchodníků, které dosahuje bezmála 60 procent, což je výrazně více než u druhé země v pořadí – Polska. Češi si již uvědomují, že platit bezkontaktně znamená platit rychle a zároveň bezpečně,“ informuje Marcel Gajdoš, regionální manažer Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko.

11

Za posledních 12 měsíců bylo prostřednictvím bezkontaktních karet uskutečněno zhruba 1,1 miliardy transakcí za celkem 12,6 miliard eur (více než 340 miliard korun). Údaje rovněž ukazují, že držitelé karet Visa utratili jen v březnu 2015 1,6 miliardy eur (přes 43 miliard korun) – to je třikrát více než ve stejném období roku 2014.

Hlavním evropským trhem pro společnost Visa byla v březnu Velká Británie s 52,6 miliony transakcemi, následovaná Polskem (49,7 milionu) a Českou republikou (13,9 milionu).

Zdroj: Visa TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama