samsung-udajne-predstavi-phablet-galaxy-note-5-jiz-12-srpna
Novinka Samsung údajně představí phablet Galaxy Note 5 již 12. srpna

Samsung údajně představí phablet Galaxy Note 5 již 12. srpna

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 7. 2015 22:00 5

Server sammobile.com tvrdí, že nástupce současného top phabletu Galaxy Note 4 se objeví dříve. Důvodem je prý snaha Samsungu získat strategickou výhodu oproti novým iPhonům od Applu. 

Reklama

Na chystané akci Unpacked, která se uskuteční začátkem srpna, má být společně s novou generací tabletomobilu Note představen údajně ještě další telefon, a to model Galaxy S6 edge Plus. Ten, stejně jako Galaxy S6 edge, nabídne displej se zaoblením na obě strany. Obrazovka však bude větší s 5,5palcovou úhlopříčkou a neměla by podporovat dotykové pero S Pen.

Co se týče Galaxy Note 5, displej vyráběný technologií Super AMOLED by měl narůst do úhlopříčky 5,67 palce. Přestože dřívější zprávy hovořily o nasazení 4K panelu, rozlišení zůstane nakonec stejné jako u současné generace, tedy QHD 2 560 × 1 440 pixelů. O pohon novinky by se měl starat výkonný čip Exynos 7422. Kapacita operační paměti má povyrůst (ze 3 GB) na 4 GB, takže nový Note si bez problémů poradí i s nejnáročnějším multitaskingem.

Mnohem méně radosti už ovšem udělá, že ve smartphonu nenajdeme microSD slot a tradiční kupce zařízení řady Note jistě zarmoutí i napevno zabudovaná baterie.

Oba nové Samsungy budou představeny zanedlouho. Původně se předpokládalo uvedení v září na veletrhu IFA v Berlíně. Jenže nakonec jihokorejský výrobce premiéru posune a Galaxy Note 5 a Galaxy S6 edge Plus odhalí už 12. srpna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama