msi-laka-prvnimi-snimky-na-chystanou-zakladni-desku-z170-krait-gaming-v-cernobilem-provedeni
Novinka MSI láká prvními snímky na chystanou základní desku Z170 Krait Gaming v černobílém provedení

MSI láká prvními snímky na chystanou základní desku Z170 Krait Gaming v černobílém provedení

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 7. 2015 08:00

Společnost MSI zveřejnila první snímek své nadcházející základní desky, která bude založená na čipsetu Intel Z170 a nabídne tudíž patici LGA 1151 pro procesory z rodiny Intel Skylake. Jednat se bude o herní základní desku ze série Gaming, která nicméně bude vyvedena v edici Krait s kombinací černých a bílých prvků.

Reklama

PCB desky je černé a kontrastuje tak s bílými chladiči, dvěma bílými sloty PCI-Express, dvěma sloty DIMM a čtveřicí portů SATA. Černé však není celé PCB, na jeho povrchu totiž najdeme také bílý pruh. Deska by měla být napájena pomocí kombinace 24pinového ATX a 8pinového EPS konektoru a využívat 8fázové VRM. 

Patice procesoru je napojena na čtyři sloty DIMM pro paměti DDR4, které budou moci mít kapacitu až 64 GB. Pro grafické karty jsou pak připraveny dva bílé sloty PCIe 3.0 x16, jejichž počet využitelných linek se sníží na polovinu v případě připojení dvou grafik. Z170 Krait Gaming však má ještě třetí slot PCIe 3.0 x16, ten je ale propojen pouze s PCH a je omezen na 4 linky. Pro rozšiřující karty jsou pak připraveny ještě dva krátké sloty PCIe 3.0 x1 a jedno starší rozhraní PCI. 

MSI láká prvními snímky na chystanou základní desku Z170 Krait Gaming v černobílém provedení
i Zdroj: PCTuning.cz

Deska nabídne také řadu prvků, které potěší asi hlavně hráče. Mezi ně patří zejména kvalitní audio výbava MSI AudioBoost 3 a integrovaný síťový čip Killer E2205. Pro připojení disků poslouží šest portů SATA III (6 Gb/s), z nichž lze dva využít také jako rozhraní SATA-Express. Nechybí ani jeden slot pro M.2 SSD. Deska by měla být bohatá i na konektivitu zadního panelu, o čemž svědčí trojice zobrazovacích výstupů zahrnující porty DVI, HDMI a DisplayPort.

MSI Z170 Krait Gaming by se měla na trhu objevit hned s první vlnou základních desek společnosti MSI s paticí LGA 1151. To znamená, že ji můžeme očekávat již příští měsíc s příchodem procesorů Intel Core i7-6700K a i5-6600K z rodiny Skylake. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama