ve-veku-55-let-zemrel-satoru-iwata-prezident-spolecnosti-nintendo
Novinka Ve věku 55 let zemřel Satoru Iwata, prezident společnosti Nintendo

Ve věku 55 let zemřel Satoru Iwata, prezident společnosti Nintendo

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

13. 7. 2015 13:00 5

Na blogu známé videoherní společnosti Nintendo se objevila šokující zpráva. 11. července zemřel prezident společnosti Satoru Iwata kvůli rakovině žlučových cest. Nintendo nyní vedou dva zástupci: Genyo Takeda a Shigeru Miyamoto. 

Reklama

 Na pozici prezidenta společnosti Nintendo se Satoru Iwata dostal v roce 2002 přes svoji funkci ředitele společnosti, na které spočíval od roku 2000. Od roku 2013 houževnatý Japonec navíc vykonával i funkci generálního ředitele Nintendo of America.

Ve věku 55 let zemřel Satoru Iwata, prezident společnosti Nintendo
i Zdroj: PCTuning.cz

Do ústranní se Satoru Iwata stáhl na konci minulého roku. Ačkoliv si prezidentovo okolí povšimlo vysokého váhového úbytku, první informace o jeho nemoci však vyšly na povrch až v průběhu výstavy E3. Z té se Satoru Iwata omluvil právě kvůli operaci žlučových cest.

Na Nintendo i na rodinu samotného Satoru Iwata se nyní hrnou kondolence z celého videoherního průmyslu. Jednalo se o velmi oblíbeného a ctihodného chlapíka, který kdysi mimo jiné prohlásil:

„Na mé vizitce stojí, že jsem prezident společnosti. Ve svých myšlenkách jsem herní designer. Ovšem v mém srdci jsem jenom hráč.“

Kdo Satoru Iwata nahradí na pozici ředitele společnosti, zatím nevíme.  

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama