majitele-nexusu-mohou-stahovat-druhou-betaverzi-androidu-m
Novinka Majitelé Nexusů mohou stahovat druhou betaverzi Androidu M

Majitelé Nexusů mohou stahovat druhou betaverzi Androidu M

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 7. 2015 20:30

Google vydal první aktualizaci vývojářské verze Androidu M. Distribuce systému je realizována metodou OTA a týká se pouze podporovaných zařízení, tedy Nexusu 5, Nexusu 6, Nexusu 9 a Nexus Playeru.

Reklama

Změny v sestavení MPZ79M jsou poměrně rozsáhlé. Podle changelogu se Google zaměřil na úpravy v systému oprávnění, které se týkají přístupu k WiFi, Bluetooth a externímu úložišti. Po připojení datového kabelu se telefon/tablet nyní začne pouze dobíjet a k datům se uživatel dostane až tehdy, pokud to explicitně povolí.

Dále vývojáři opravili přístup aplikací k fotoaparátu a vylepšení se nevyhnulo ani API – aktualizováno bylo programové rozhraní pro Bluetooth stylusy a Media API (v tomto případě byla doplněna nová metoda detekce, zda je zařízení vybaveno mikrofonem).

Ke změnám došlo také v uživatelském rozhraní: launcher odteď umí otočit obsah domovské obrazovky i na telefonu, přibyl posuvník pro rychlý přechod v seznamu widgetů, možnost mazat screenshoty z oznamovací oblasti ihned po jejich pořízení nebo si nechat zobrazit úroveň nabití akumulátoru v procentech.

Pokud se vám nechce čekat na OTA update a oželíte ztrátu všech dat, můžete využít obrazu systému (takzvaného Factory Image) a novou verzi Androidu M si nainstalovat manuálně.

Odkazy pro stažení:

Nexus 5

Nexus 6

Nexus 9

Nexus Player

Zdroj: AA

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama