oculus-rift-si-pred-koupi-budeme-moci-vyzkouset
Novinka Oculus Rift si před koupí budeme moci vyzkoušet

Oculus Rift si před koupí budeme moci vyzkoušet

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

10. 7. 2015 11:15 4

Brýle pro virtuální realitu jsou velmi ošemetné. Nehledě na kvalitu zpracování se v nich některým z nás dostavují bolesti hlavy, či rovnou nevolnost. Na tento neduh myslí i Oculus Rift, respektive jeho tvůrci.

Reklama

Zakladatel a hlavní vizionář Oculus Rift Palmer Lucky v rozhovoru s redaktorem deníku Road to VR uvedl, že jeho společnost se zařízení Oculus Rift VR lidem chystá před koupí představit. V každém obchodě, kde se bude headset prodávat, prý bude možnost si ho vyzkoušet podobně, jako například herní konzole ve větších obchodech.

Tento přístup s sebou pochopitelně nese jistá úskalí. Předváděčka headsetu Oculus Rift VR bude vyžadovat nejen samotné brýle, ale také poměrně rychlý počítač, k němuž se zařízení připojí. Ten Oculus pochopitelně bude muset dodat společně s headsety. 

Druhým problémem je potom skutečnost, že Oculus není tak jednoduchý na použití, jako již zmiňované konzole. Zařízení se před spuštěním musí seřídit, což většina zákazníků sama nedovede, takže Oculus bude muset zajistit ještě člověka, který u předváděčky bude a o všechno nastavení se postará. Tím se společnosti Oculus Rift samozřejmě podstatně zvednou náklady. Jak se s tím vyrovná, však její zakladatel v rozhovoru neuvedl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama