na-web-unikly-specifikace-grafiky-amd-radeon-r9-fury
Novinka Na web unikly specifikace grafiky AMD Radeon R9 Fury

Na web unikly specifikace grafiky AMD Radeon R9 Fury

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

6. 7. 2015 14:00 24

Druhou grafickou kartou, která bude založená na novém 28nm GPU "Fiji" z dílny společnosti AMD, by se měl zanedlouho stát model Radeon R9 Fury. Doposud jsme Však neznali specifikace této karty, která by se měla stát slabší alternativou k současnému vlajkovému modelu Radeon R9 Fury X. To se nyní změnilo díky zprávě webu TweakTown. 

Reklama

Tento web totiž odhalil konkrétní specifikace této karty. Podle nich by měl být oproti Radeon R9 Fury X grafický čip mírně osekaný, což je zajištěno tím, že bude využívat 56 z celkových 64 výpočetních jednotek GPU. Díky tomu bude počet stream procesorů snížen z původních 4096 na "pouhých" 3584. Změní se také počet TMU z 256 na 224. Pouze počet ROP by snad měl zůstat na hodnotě 64. 

Na web unikly specifikace grafiky AMD Radeon R9 Fury
i Zdroj: PCTuning.cz

Konfigurace grafických pamětí by měla zůstat také zcela nezměněná. Mírně slabší model AMD Radeon R9 Fury by tak měl vládnout 4 GB grafických pamětí se 4096bitovou sběrnicí, díky využití pamětí vrstvených na sebe pomocí technologie HBM. Podobně nezměněná bude také frekvence GPU i grafických pamětí, kdy bude grafický čip běžet na taktu 1050 MHz a paměti na 500MHz frekvenci s propustností 512 Gb/s. 

Na web unikly specifikace grafiky AMD Radeon R9 Fury
i Zdroj: PCTuning.cz

Očekává se, že kvůli snížení počtu stream procesorů a TMU, se karta výkonnostně zařadí přibližně o 10 až 15 % níže než stájový kolega Radeon R9 Fury X. Oproti vyššímu modelu bude nicméně R9 Fury dodávaná s ryze vzduchovým chladičem. Měla by se nejspíše stát konkurencí především pro grafiku GeForce GTX 980.  

Zdroj: TweakTown

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama