google-zacina-streamovat-hudbu-zdarma-ale-zatim-jen-v-usa
Apple Novinka Google začíná streamovat hudbu zdarma, ale zatím jen v USA

Google začíná streamovat hudbu zdarma, ale zatím jen v USA

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 6. 2015 17:00 1

Společnost Google začala u své služby Google Play Music nabízet bezplatný poslech přerušovaný reklamou. Jedná se o reakci na oznámenou streamovací službu od Applu, která bude dostupná za deset dolarů měsíčně s tříměsíčním bezplatným zkušebním obdobím.

Reklama

Google spouští nejdříve poslech zdarma přes web, přičemž slibuje, že během několika dní přidá podporu do aplikací pro systémy Android a iOS. Služba podporovaná reklamami je zatím dostupná pro zájemce z USA, o dalším rozšiřování bohužel nepadlo ani slovo.

Uživatelé bezplatné verze Google Play Music si mohou užít stanic sestavených na základě času, činnosti či nálady. Playlisty jsou vytvářené týmem hudebních expertů, a to včetně lidí, kteří stáli u zrodu služby Songza (Googlu patří od července loňského roku).

Spuštění poslechu hudby zdarma v rámci Google Play Music je vynucenou reakcí internetového giganta na plánovaný start konkurenční služby Applu.

Ta bude spuštěna 30. června. Všichni zájemci o Apple Music mohou vyzkoušet tříměsíční bezplatný zkušební provoz a poté si ji za 10 dolarů (u nás za zhruba 165 Kč) za měsíc předplatit. Využít bude možné i patnáctidolarový (zhruba 250 Kč) rodinný balíček pro až šest rodinných příslušníků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama