novy-batman-je-prusvih-vydavatel-pod-tlakem-zastavil-prodej-pc-verze-hry
Novinka Nový Batman je průšvih, vydavatel pod tlakem zastavil prodej PC verze hry

Nový Batman je průšvih, vydavatel pod tlakem zastavil prodej PC verze hry

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

26. 6. 2015 12:00 25

Uvedení závěrečného dílu Batmanovské série od Rocksteady Studios nedopadlo zrovna dobře. Hra byla prolezlá spoustou chyb a vyznačovala se i špatnou optimalizací. Vydavatel hry ji proto ze Steamu pod tíhou kritiky nakonec stáhl.

Reklama

Technické chyby jako je zamrznutí, špatné textury a zvuky nebo výrazný pokles FPS hlásí především majitelé karet AMD. Vydavatel Warner Bros. sice těsně před uvedením hry významně zvedl minimální hardwarové požadavky, ale ani to nijak zvlášť nepomohlo. I našlapané počítače si s Batmanem často neporadí.

Vzpomínaným propadům frame rate bohužel nedokázalo zabránit ani omezení počtu snímků za vteřinu na hodnotu 30. 

Množící se kritiku na fórech, různých meta serverech a nakonec i na samotném Steamu už nelze zastavit. Nejdříve přišlo prohlášení vývojářů z Rocksteady Studios: „Víme, že někteří hráči mají problémy s PC verzí hry. Tato věc je velmi závažná a bereme ji na vědomí. Úzce spolupracujeme s naším externím týmem zabývajícím se PC verzí hry a snažíme se všechny chyby co nejrychleji opravit“.

Jako další se ozval prodejce Green Man Gaming, který zákazníkům nabídl vrácení peněz. Nakonec zareagoval samotný vydavatel Warner Bros., který na stejnou možnost začal upozorňovat jak na Steamu, tak i u dalších digitálních prodejců. Vrácení hry je nyní teoreticky možné i v kamenném obchodě, zde je ale riziko, že ho lokální prodejce zamítne.

Poslední v řadě přišlo samotné stažení hry ze Steamu a návod Warner Bros. na nastavení Batmana tak, aby byl alespoň trochu hratelný. V návodu se bohužel nenachází žádná zázračná formulka, ale pouze pobídka k tomu, aby hráči všechny dostupné nastavení snížili na minimum. K tomu přidali ještě doporučení stáhnout nejnovější ovladače, které po Batmanovském průšvihu vydala AMD i Nvidia. 

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama