pctuning-se-stava-medialnim-partnerem-ligy-benq-virtual-gp
Novinka PCTuning se stává mediálním partnerem ligy BenQ Virtual GP

PCTuning se stává mediálním partnerem ligy BenQ Virtual GP

Sam Sadovski

Sam Sadovski

24. 6. 2015 08:00 8

Uzavíráme nové partnerství, tentokrát mediální - s projektem Virtual GP. Veškeré informace, mimo jiné i ohledně toho, jak se i vy můžete Virtual GP zúčastnit, se dozvíte v novince!

Reklama
PCTuning se stává mediálním partnerem ligy BenQ Virtual GP
i Zdroj: PCTuning.cz

Již zanedlouho začne druhá sezóna velmi úspěšného projektu BenQ Virtual GP a ze strany magazínu PCTuning bychom vám rádi oznámili zahájení spolupráce s touto ligou. Koncepce BenQ Virtual GP je velmi jednoduchá -  jedná se o klasický formulový závod s jednou jedinou změnou - auta i trať jsou, jak již název napovídá, virtuální.

Po dobu celé sezóny se deset jezdců bude pravidelně (na 12 závodech) scházet v pražské herně RE-LOAD (Praha 5 Smíchov, Zborovská 30) s cílem dosáhnout co nejlepších časů na předem určených tratích. Ti nejlepší ze sezóny si mimo hmotných výher odnesou i slušný obnos peněz.

Vítěz minulé sezóny, Michal Šmídl, automaticky postupuje do sezóny druhé. V rozpisu však chybí jména devíti dalších závodníků a právě ti budou již v neděli 28.6.2015 určeni v kvalifikaci. První kvalifikační závod začne v pražské herně RE-LOAD přesně v 10:00.

PCTuning se stává mediálním partnerem ligy BenQ Virtual GP
i Zdroj: PCTuning.cz


Čím by pro vás mohla být tato nabídka lákavá? Stáj každého jezdce BenQ Virtual GP je sponzorována reálnou firmou - jako v klasické formuli F1 (ASUS, MSi, LYNX, Logitech a další). Hráči (piloti) budou tedy mít po dobu sezóny proplacenou dopravu na závody a dostanou i vlastní dres.

Nově přebírá místo hlavního partnera sezóny po firmě Goldmax výrobce profesionálních herních monitorů a dalších zařízení, jako jsou projektory či fotoaparáty - značka BenQ.

Celá liga je komentována profesionálními komentátory Markem Brožíkem a Richardem Tesařem. Všechny závody jsou navíc v době jízdy živě vysílány na YouTube a jejich sestřihy jsou k vidění v rámci pořadu RE-PLAY. Cílem tohoto projektu je dostat virtuální závodění do televize - nejlépe celý závod.

Formule, neboli "železo" hráčů

Všichni piloti mají stejné podmínky a spolehnout se tak mohou jen a pouze na svoje zkušenosti. Zapomeňte na šipky či WASD, ukočírovat svoje formule ve hře F1 2015 budou hráči muset pomocí volantů G29 značky Logitech. Vnitřnosti všech desíti, totožných, počítačů se skládají z:

  • Grafické karty nVidia GeForce GTX 660
  • Procesoru Intel Core i5 3570 s frekvencí 3,4 GHz
  • 8 GB RAM
  • 1 TB úložného prostoru
  • Software: OS - Windows 7 64 bit, DirectX 11

PCTuning se stává mediálním partnerem ligy BenQ Virtual GP
i Zdroj: PCTuning.cz

Po ukončení kvalifikace bude určen konečný seznam pilotů, kteří sezónu odstartují závodem 10. října v rámci veletrhu FOR GAMES. Celý projekt vám formou velkého článku více přiblížíme právě v tomto termínu.

Ze strany magazínu PCTuning musíme říci, že se jedná o velmi ambiciózní projekt s velkým potenciálem pro rozvoj a věříme, že právě BenQ Virtual GP pozvedne úroveň profesionálního gamingu v ČR opět o úroveň výš.

Zdroj: Vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama