aoc-pridava-do-sve-nabidky-dva-herni-monitory-s-podporou-technologie-amd-freesync
Novinka AOC přidává do své nabídky dva herní monitory s podporou technologie AMD FreeSync

AOC přidává do své nabídky dva herní monitory s podporou technologie AMD FreeSync

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 6. 2015 15:45

Společnost AOC se stejně jako mnoho dalších výrobců rozhodlo zaměřit také na zákazníky z řad hráčů, a proto nyní do své nabídky hodlá přidat dva herní monitory s podporou technologie AMD FreeSync.

Reklama

Technologii FreeSync patrně není třeba představovat, ale přesto připomenu, v čem tkví její výhoda. Pokud je monitor vybaven podporou FreeSync, je schopen synchronizovat svoji obnovovací frekvenci se snímkovou frekvencí na výstupu grafické karty, díky čemuž je do jisté míry eliminováno trhání obrazu (tzv. tearing). 

Jako první se do nabídky značky AOC zařadí 24palcový model G2460PF. Za druhé by mělo jít o 27" monitor G2770PF. Oba modely nabízí nativní rozlišení Full HD, neboli 1920 × 1080 pixelů a jsou založeny na panelu typu TN. Tím je sice zajištěna obnovovací frekvence až 144 Hz a doba odezvy 1 ms, ale je to vykoupeno horšími pozorovacími úhly 170 ° v horizontálním a 160 ° ve vertikálním směru. 

AOC přidává do své nabídky dva herní monitory s podporou technologie AMD FreeSync
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Mezi další parametry menšího modelu patří například jas dosahující hodnoty 350 cd/m2. Větší model je pak limitován jasem 300 cd/m2. Oba monitor pak mají na sobě stejnou sadu vstupů včetně portu DisplayPort 1.2a, který je nutný k provozu FreeSync, rozhraní dual-link DVI a staršího konektoru D-Sub. Chybět by neměl také USB hub. Stejný bude také vzhled obou modelů, který je zajímavý zejména rámečkem okolo displeje připomínajícím broušený hliník a červeným pásem na spodní hraně rámečku. 

Ceny obou modelů doposud nebyly oficiálně odhaleny, nicméně očekává se, že za menší model bychom měli zaplatit zhruba 350 dolarů (8 500 Kč) a za větší přibližně 450 dolarů (11 000 Kč). 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama