operacni-systemy-applu-maji-obri-bezpecnostni-chybu-lze-kvuli-ni-obejit-i-ukrast-hesla
Apple Novinka Operační systémy Applu mají obří bezpečnostní chybu, lze kvůli ní obejít i ukrást hesla

Operační systémy Applu mají obří bezpečnostní chybu, lze kvůli ní obejít i ukrást hesla

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

18. 6. 2015 16:00

Tým odborníků složený z inženýrů a programátorů z univerzit v Indianě, Pekingu a Georgii uveřejnil velmi zajímavou zprávu, z níž vyplývá, že operační systémy Applu mají masivní bezpečnostní chybu. Tento problém se přitom týká jak mobilního iOS, tak i počítačového Mac OS X.

Reklama

Naleznou bezpečnostní chybu odborníci prověřili malým experimentem. V jeho rámci vytvořili nenápadný malware, který v kódu tak šikovně schovali, že bez problémů prošel bezpečnostní kontrolou Applu a následně se rozšířil na spoustu zařízení.

Operační systémy Applu mají obří bezpečnostní chybu, lze kvůli ní obejít i ukrást hesla
i Zdroj: PCTuning.cz

Tento malware umožňuje obcházení hesel, ale také jejich získávání. Není pro něj přitom problém získat jak heslo například k iCloudu, tak i k emailovým účtům nebo k internetovému bankovnictví. Kvůli tomu se malware dostane prakticky k jakýmkoliv datům, která by měla být naprosto utajená.

Zajímavé je, že experiment odborníci provedli už před 6 měsíci a s jeho výsledky srozuměli přímo společnost Apple. Jelikož se jedná o problém s hloubkovou strukturou systému, Apple požádal o 6 měsíců na jeho vyřešení. Ty uběhly, řešení jsme se přitom nedočkali a tak odborníci skutečnost „odtajnili“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama