amazon-zaradil-do-sve-nabidky-novy-kindle-paperwhite-s-vyssim-rozlisenim
Novinka Amazon zařadil do své nabídky nový Kindle Paperwhite s vyšším rozlišením

Amazon zařadil do své nabídky nový Kindle Paperwhite s vyšším rozlišením

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 6. 2015 08:00 4

Společnost Amazon je bezesporu průkopníkem v oblasti čteček elektronických knih a téměř každý rok vydává nový model. Jinak tomu není ani letos, kdy nejenže stihnul vydat špičkovou čtečku Kindle Voyage, ale nyní si připravil také aktualizovaný model Kindle Paperwhite. 

Reklama

Pokud jste se začali radovat, že Amazon na čtečku vrátil fyzická tlačítka otáčení stránek, musím Vás zklamat, není tomu tak. Nový Paperwhite totiž přináší po hardwarové stránce pouze jedinou novinku v podobě změny rozlišení displeje. Oproti původnímu modelu s rozlišením 1024 × 768 totiž nabídne nový 6" Carta e-Ink displej rozlišení 1440 × 1050 pixelů. Díky tomu se jemnost displeje zvýší o 42 % z 212 ppi až na 300 ppi. Displej se stejným rozlišením využívá právě i čtečka Kindle Voyage. 

Amazon zařadil do své nabídky nový Kindle Paperwhite s vyšším rozlišením
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi novinkami čtečky se objeví například také font Bookerly, který by měl být určitou kombinací toho nejlepšího z nejpopulárnějších písem v tištěných knihách, ale je přizpůsoben pro digitální displeje. S budoucími aktualizacemi by se měla vylepšit také rozteč znaků a dělení slov. Otázkou zůstává, zda se nový Paperwhite najde cestu k zákazníkům, jelikož jeho cena je 119 dolarů, což by pro nás mělo znamenat zvýšení ceny oproti verzi Paperwhite 2 o 300 až 500 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama