procesory-intel-core-skylake-si-svuj-debut-odbudou-na-letosnim-gamesconu
Novinka Procesory Intel Core "Skylake" si svůj debut odbudou na letošním Gamesconu

Procesory Intel Core "Skylake" si svůj debut odbudou na letošním Gamesconu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 6. 2015 19:00 10

Intel chce využít herní veletrh Camescom 2015 k představení nové řady procesorů z rodiny "Skylake", které by měly být založeny na 14nm výrobním procesu a pro jejich připojení bude sloužit nová patice LGA 1151. 

Reklama

Camescon se bude konat od 5. do 9. srpna v německém Kolíně nad Rýnem. Těšit se zde můžeme zejména na dva vlajkové procesory nové řady Core i7-6700K a Core i5-6600K. Oba dva modely budou využívat čtyři jádra a budou kompatibilní s nadcházející řadou základních desek založených na čipsetu řady 100. Pro tyto procesory budou nicméně vhodné zejména desky s čipovou sadou Intel Z170 Express, které umožní jejich přetaktování. 

Procesory Intel Core "Skylake" si svůj debut odbudou na letošním Gamesconu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zvláštností nových procesorů by měl být také integrovaný paměťový řadič, který bude podporovat oba paměťové standardy, DDR3 i DDR4. Díky tomu nejste nuceni vyměnit vaše stávající paměti DDR3, ale pouze desku a procesor. Na veletrhu zábavy a her v Kolíně nad Rýnem by měly být představeny také první základní desky založené na zmíněném čipsetu Z170 Express. Pokud si na nové procesory děláte zálusk, budete si muset na jejich uvedení podle všeho počkat až na přelom srpna a září. Celá řada by měla zprvu zahrnovat pouze dva "K"" modely pro taktovače, čtyři modely s "plným" výkonem a jejich čtyři úspornější obdoby. 

Nejvyšším modelem bez přídomku "K" by se měl stát procesor Core i7-6700, u něhož se dočkáme také úspornější verze s přídomkem "T". V nabídce Intelu se dále objeví pouze procesory Intel Core i5 počínaje modelem Core i5-6600. Dále se zde tam bude patřit Core i5-6500, 6400, 6600T, 6500T a 6400T. Společně s procesory by měly být uvedeny do prodeje také základní desky s čipsety Intel Z170, H170 a B150. Na konci září pak Intel uvede také čipset H110 pro cenově dostupné desky.  

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama