xiaomi-dodalo-do-obchodu-uz-6-milionu-naramku-miband
Novinka Xiaomi dodalo do obchodů už 6 milionů náramků MiBand

Xiaomi dodalo do obchodů už 6 milionů náramků MiBand

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 6. 2015 20:00 2

Náramek je voděodolný (IP67), vydrží v pohotovostním režimu až 30 dnů na jedno nabití a jde pomocí něj odemykat telefon. Od začátku zahájení prodeje byl vyexpedován už v objemu více než šesti milionů kusů. Uvedl to server phonearena.com.

Reklama

Sportovní náramek Xiaomi MiBand u uživatelů boduje nejen tím, co dovede, ale zajímavý je i svou nízkou cenou. Ta se v Česku pohybuje kolem pětistovky.  Na čínském trhu jej lze pořídit dokonce už za 79 juanů, tedy asi jen 260 korun.

MiBand vám změří kroky a vypočítá spálené kalorie a také dokáže monitorovat spánek. V jeho případě vás pak dokáže probudit ve vhodný okamžik, samozřejmě podle přednastaveného budíku.

Zajímavé je i odemykání telefonu. Není v tom žádná věda, smartphone pozná, že je v blízkosti náramku a tudíž nebude vyžadováno heslo pro odemčení přístroje. Velmi nadstandardní výdrž na jedno nabití baterie pak má na svědomí extrémně úsporný bluetooth čip (jde o Dialog DA14580).

Podle analytické firmy IDC je Xiaomi druhým největším prodejcem nositelných technologií s tržním podílem 24,6%. Tento podíl navíc v budoucnu pravděpodobně poroste, a to díky avizovaným chytrým hodinkám, které firma připravuje ve spolupráci se značkou Hami Technology.

Předpokládá se, že hodinky Xiaomi budou mít kulatý ciferník, množství potřebných senzorů a zdrcující cenovku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama