firma-mediatek-predstavila-svoje-nove-8jadrove-soc-helio-p10
Novinka Firma MediaTek představila svoje nové 8jádrové SoC Helio P10

Firma MediaTek představila svoje nové 8jádrové SoC Helio P10

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 6. 2015 17:30 1

MediaTek hodlá ve třetím čtvrtletí tohoto roku uvést na trh svoje nové 8jádrové SoC pro mobilní zařízení nazvané Helio P10.

Reklama

Půjde o čipset založený na 28nm výrobním procesu, který by měl najít své uplatnění zejména v levnějších zařízeních. Atraktivní by mělo být především díky dobrému poměru výkonu a ceny. Součástí SoC je osm 64bitových jader Cortex-A53, které pracují na frekvenci 2 GHz, společně s dvoujádrovým GPU Mali-T860 běžícím na taktu 700 MHz.

Firma MediaTek představila svoje nové 8jádrové SoC Helio P10
i Zdroj: PCTuning.cz

Procesorová i grafická část je řízena nezávisle pomocí algoritmu CorePilot. Čipset podporuje také technologii MiraVision 2.0, která umožňuje připojení displejů s rozlišením Full HD a snímkovou frekvencí 60 snímků za sekundu. Podporováno je také připojení k internetu pomocí sítí WorldMode LTE kategorie 6. Helio P10 by mělo být také první SoC s nativní podporou RWWB fotosnímačů. 

Výrobce do SoC integroval také zvukový čip se 110dBA odstupem signálu od šumu, díky němuž nebudou muset výrobci do svých chytrých zařízení instalovat externí zvukový kodek. Jak jsem zmínil již v úvodu, Helio P10 zamíří do prvních zařízení ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Očekávat je tedy můžeme koncem letošního nebo začátkem příštího roku. Vzhledem k parametrům se nejspíše bude jednat o přímého konkurenta pro SoC Snapdragon 615 od společnosti Qualcomm.

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama