tento-mesic-by-mela-byt-zahajena-masova-produkce-cipsetu-apple-a9
Apple Novinka Tento měsíc by měla být zahájena masová produkce čipsetu Apple A9

Tento měsíc by měla být zahájena masová produkce čipsetu Apple A9

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 6. 2015 20:30

Společnost TSMC by měla společně s firmou Samsung tento měsíc odstartovat hromadnou výrobu SoC Apple A9, kterým by měly být osazeny budoucí vlajkové lodi společnosti Apple.

Reklama

Magazín Chinatimes informuje o tom, že jak firma TSMC, tak společnost Samsung nyní dokončily zkušební provoz na výrobu nového čipsetu pro Applovské smartphony a jsou připraveny zahájit jeho sériovou výrobu. Čipset Apple A9 by měl být prvním mobilním SoC Applu se čtyřmi jádry a vlastním návrhem jader ARM. Proslýchá se také to, že tento čipset přijde do chytrých zařízení ve dvou verzích. Dočkat bychom se údajně mohli 16nm verze čipu od TSMC a 14nm provedení vyráběného firmou Samsung.

Tento měsíc by měla být zahájena masová produkce čipsetu Apple A9
i Zdroj: PCTuning.cz

Rozdíl výkonu mezi oběma variantami by však neměl být vůbec výrazný a běžný uživatel by ani neměl mezi oběma typy čipsetů poznat rozdíl. Příští generace smartphonů Apple zahrnující modely iPhone 6S a iPhone 6S Plus, které budou nejspíše prvními zařízeními s novým SoC, by měly být představeny v září letošního roku. Mezi jejich výbavou by se vedle nových čipsetů měl objevit lepší fotoaparát, 2 GB operačních pamětí, baterie s větší kapacitou a vyšší rozlišení displeje. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama