spolecnost-g-skill-odhalila-novou-generaci-pcie-ssd-phoenix-blade-s-podporou-rozhrani-pcie-3-0-x4-computex-2015
Novinka Společnost G.Skill odhalila novou generaci PCIe SSD Phoenix Blade s podporou rozhraní PCIe 3.0 x4 [Computex 2015]

Společnost G.Skill odhalila novou generaci PCIe SSD Phoenix Blade s podporou rozhraní PCIe 3.0 x4 [Computex 2015]

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 6. 2015 19:45 1

Před nedávnem jsme Vám přinesli zprávu o tom, že společnost G.Skill zabrousila na trh s herními periferiemi. Známá je však především svými produkty v oblasti paměťových zařízení, mezi něž patří hlavně operační paměti. Na svém kontě však tato firma má také PCIe SSD Phoenix Blade, které využívá rozhraní PCIe, a nyní se dočkalo druhé generace. 

Reklama

Druhá generace SSD Phoenix Blade od společnosti G.Skill je založená na řadiči Phison PS507-E7, který se vyznačuje zejména tím, že nabídne nativní podporu hostitelského rozhraní PCI-Express 3.0 x4, díky čemuž se dočkáme vysokých přenosových rychlostí a možnosti propojení s MLC NAND flash čipy s kapacitou až 1920 GB. To je v podstatě jediná zásadní inovace nového disku oproti starší generaci využívající rozhraní PCIe 2.0 x8, jejíž prodej byl zahájen na podzim minulého roku.

Po vzhledové stránce se nový disk v podstatě vůbec nezměnil, jiná je totiž snad pouze barva PCB a nápis vedle loga série. Phoenix Blade bude mít stejně jako předchozí verze podobu rozšiřující karty a ze snímků to vypadá, že bude i o něco širší. Rozdíl nicméně tkví také v kapacitě, která byla zvýšena na dvojnásobek, tedy 960 GB. 

Společnost G.Skill odhalila novou generaci PCIe SSD Phoenix Blade s podporou rozhraní PCIe 3.0 x4 [Computex 2015]
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Díky novému řadiči s podporou rozhraní PCIe 3.0 x4 se samozřejmě dočkáme také vyšších přenosových rychlostí. Ty by měly v případě sekvenčního zápisu dosahovat až 1400 MB/s a při sekvenčním čtení dokonce 2600 MB/s. Při náhodném 4K čtení, neboli čtení malých souborů, je výkon reprezentovaný 300000 IOPS, zatímco náhodný zápis se vyšplhá až na 200000 IOPS. 

G.Skill hodlá s novou generací Phoenix Blade zakonkurovat nedávno vydanému PCIe SSD řady 750 od Intelu. Tudíž můžeme očekávat ceny pod hranicí 30 000 Kč. O podpoře NVMe se bohužel G.Skill nezmiňuje. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama