alcatel-zacina-prodavat-levne-telefony-s-androidem-modely-pixi-3-4-a-pixi-3-4-5
Novinka Alcatel začíná prodávat levné telefony s Androidem, modely Pixi 3 (4) a Pixi 3 (4.5)

Alcatel začíná prodávat levné telefony s Androidem, modely Pixi 3 (4) a Pixi 3 (4.5)

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 6. 2015 12:00

Alcatel zahájil v Česku a na Slovensku prodej dvojice smartphonů z nové řady Pixi 3. Modely Pixi 3 (4) a Pixi 3 (4.5) nabízejí operační systém Android, podporu dvou SIM karet a displej s úhlopříčkou 4, resp. 4,5 palce. Svou výbavou novinky míří na nenáročné uživatele, kterým umožní rychlý přístup k internetu a sociálním sítím, jako je Facebook nebo Twitter.

Reklama

Řada smartphonů Pixi 3 zahrnuje cenově mimořádně výhodné modely pro ty, kteří už se nespokojí s obyčejným tlačítkovým telefonem a chtějí využívat výhod, které svět chytrých telefonů přináší – tedy přístup na internet a Facebook, možnost instalovat nejrůznější aplikace, hrát hry nebo třeba navigovat s GPS. Po nedávném uvedení modelu Pixi 3 (3.5) s operačním systémem Firefox se k nám nyní dostávají i dva větší modely, Pixi 3 (4) a Pixi 3 (4.5), tentokrát s Androidem 4.4 KitKat.

Oba modely mají téměř identický design a jejich tělo je vyrobeno z praktického plastu, na kterém se nezachytávají otisky prstů. Na první pohled se liší především velikostí displeje. Zatímco Pixi 3 (4.5) nabídne 4,5“ panel s rozlišením 854 × 480 bodů, o půl palce menší Pixi 3 (4) disponuje rozlišením 800 × 480 bodů. Další z nemnoha odlišností je to, že větší model nabídne zadní kamerku s rozlišením 5 Mpx, kdežto menší Pixi 3 (4) zvládá pořizovat 3Mpx fotky. Základní VGA kamera na přední straně je pak určena pro videohovory třeba přes Skype.

Výhodou obou telefonů, obzvlášť z pohledu začínajících uživatelů, je bohatá nabídka předinstalovaných aplikací, mezi nimiž nechybí populární služby, jako jsou Facebook, WhatsApp, Viber nebo grafické filtry a fotoeditory. Dvoujádrový procesor zvládne plynulý chod všech běžných aplikací, které si lze stejně jako tisíce her a dalších vychytávek do smartphonů stáhnout prostřednictvím Obchodu Play.

Obě novinky také zvládají žádanou funkci Dual SIM, díky níž můžete používat dvě SIM karty (pracovní a soukromou) v jednom zařízení současně. Telefony podporují mobilní 3G sítě (s rychlostí stahování dat až 21 Mb/s) pro připojení k rychlému internetu a být online můžete i díky WiFi připojení. Vnitřní úložiště dat o velikosti 4 GB snadno rozšíříte pomocí slotu na microSD karty s kapacitou až 32 GB.

Telefon Pixi 3 (4) je v prodeji za cenu 1 690 Kč, resp. 60,90 euro, jeho většího sourozence Pixi 3 (4,5) pořídíte za 2 090 Kč, resp. 75,90 včetně DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama