v-ceske-republice-se-zacal-prodavat-spickovy-huawei-p8
Novinka V České republice se začal prodávat špičkový Huawei P8

V České republice se začal prodávat špičkový Huawei P8

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 6. 2015 14:00 14

Společnost Huawei zahajuje na českém trhu prodej vlajkového modelu P8, který boduje prémiovým zpracováním a slušnou výbavou. Smartphone běží na operačním systému Android 5.0 Lollipop a je k dostání ve zlatém nebo titanově šedém barevném provedení za doporučenou maloobchodní cenu 12 990 Kč na volném trhu (např. u prodejců Alza, Electro World, Internet Mall, Mobil Pohotovost, Euronics, Datart a TS Bohemia) a také v nabídce operátora Vodafone.

Reklama

Výbava telefonu Huawei P8 nepostrádá nic důležitého. Nechybí podpora LTE a NFC, výkonný procesor nebo kvalitní fotoaparát. Displej s úhlopříčkou 5,2 palce zabírá přes 78 procent čelní plochy mobilu a má Full HD rozlišení 1 920 × 1080 pixelů. Dostatek výkonu zajišťuje 64bitový čipset Kirin 930 s osmijádrovým procesorem, díky kterému si zahrajete i ty nejnáročnější hry. Dále tu najdeme solidní porci 3 GB operační paměti a 16GB vnitřní úložiště s podporou microSD karet.

Rozměry P8 jsou 145 × 72 × 6,4 mm, hmotnost je 144 gramů. Baterie má kapacitu 2 680 mAh, při plné zátěži by měl telefon vydržet bez el. zásuvky jeden den, při normální den a půl. Hlavní fotoaparát má rozlišení 13 megapixelů a optickou stabilizaci, vepředu nad displejem je připraven 8megapixelový foťák.

Huawei P8 nabízí nejen solidní výbavu, ale i několik softwarových vychytávek, jako je třeba vytvoření snímku obrazovky poklepáním na displej nebo funkci „vyhledat telefon hlasem“.  Až smartphone doma někam odložíte a nebudete ho moci najít, stačí na něj zavolat a on se sám přihlásí přes reproduktor.

Nejlepší Huawei se vyrábí ve dvou verzích, standardní a prémiové (64 GB paměti). Na českém trhu byl zahájen prodej standardního modelu (16 GB) za cenu 12 990 Kč vč. DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama