jim-anderson-odchazi-z-intelu-aby-doplnil-rady-firmy-amd-na-postu-viceprezidenta-divize-computing-and-graphics
Novinka Jim Anderson odchází z Intelu, aby doplnil řady firmy AMD na postu viceprezidenta divize Computing and Graphics

Jim Anderson odchází z Intelu, aby doplnil řady firmy AMD na postu viceprezidenta divize Computing and Graphics

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 6. 2015 18:00 5

Společnost AMD přivítala do svých řad nového viceprezidenta a generálního ředitele obchodní skupiny AMD Computing and Graphics, kterým se stal Jim Anderson, bývalý zaměstnanec firmy Intel.

Reklama

Jim Anderson dříve působil ve vedoucích pozicích jak v samotném Intelu, tak třeba ve společnosti LSI Corporation, kterou nakonec odkoupila firma Intel a Anderson se tak opět vrátil pod její křídla. V několika firmách si Anderson vyzkoušel vedoucí pozice v oblasti strategického plánování, marketingu, prodeje, ale pracoval i jako architekt mirkoprocesorů. Anderson nahradí ve vedení divize Computing and Graphics Johna Byrna, který opustil společnost AMD na přelomu loňského a letošního roku po neúspěšné kandidatuře na post výkonného ředitele. 

Jim Anderson odchází z Intelu, aby doplnil řady firmy AMD na postu viceprezidenta divize Computing and Graphics
i Zdroj: PCTuning.cz

Výkonným ředitelem AMD se nakonec stala Lisa Su, která po odchodu Byrna kromě vedení celé společnosti šéfovala také zmíněné divizi. Po necelém půl roce tak nyní může konečně tento post předat do rukou Jimu Andersonovi. Anderson je taktéž držitelem řady akademických titul a na svém kontě má čtyři patenty v oblasti inovací v počítačové architektuře. Nezbývá než Andersonovi popřát hodně štěstí a doufat, že bude pro firmu AMD přínosem a zároveň katalyzátorem jejího dalšího rozvoje. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama