spickove-xiaomi-mi4i-miri-do-evropy-za-7-024-kc
Novinka Špičkové Xiaomi Mi4i míří do Evropy za 7 024 Kč

Špičkové Xiaomi Mi4i míří do Evropy za 7 024 Kč

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 6. 2015 17:45 2

Online obchod xiaomiforsale.com uvede přibližně za 10 dní na evropský trh smartphone Xiaomi Mi4i. Jedná se o plastovou verzi špičkového modelu Mi4, která nepřichází o nic zásadního a nasazuje velmi lákavou cenovku.

Reklama

Mi4i vychází z přístroje Mi4, který byl donedávna vlajkovou lodí Xiaomi a ve výkonnostních testech za sebou nechával i mnohem dražší telefony renomovaných výrobců. Model Mi4i si z jeho konstrukce a vlastností odnáší to podstatné a přitom nabízí velmi zajímavou cenu.

Od původního modelu se na první pohled liší celoplastovou konstrukcí bez kovového rámečku. Použití nového šasi umožnilo přibližně o 1 mm zeštíhlit konstrukci telefonu na 7,8 mm a snížena byla i hmotnost na 130 gramů.

Namísto čtyřjádrového procesoru Snapdragon 801 je novinka osazena 64bitovým osmijádrovým srdcem Snapdragon 615 taktovaným na 1,7 GHz s podporou 2 GB operační paměti a 16 GB uživatelského prostoru (+micro SD karta). Velikost i provedení displeje zůstalo zachováno, takže přední část pětipalcového Full HD displeje chrání sklo Gorila Glass odolné proti poškrábání. Zadní fotoaparát s bleskem má rozlišení třináct megapixelů, umožňuje natáčení videa ve Full HD a přední selfie fotoaparát má potom rozlišení pět megapixelů.

Samozřejmostí zůstává podpora WiFi, Bluetooth 4.1, GPS, předinstalované mapy od Googlu či FM rádio. Datovou komunikaci zajišťuje kompatibilita se standardem WCDMA a LTE na frekvencích 1 800 a 2 300 MHz.

Baterie s kapacitou 3 120 mAh by měla poskytnout dostatek energie pro celodenní využití telefonu, v němž poběží Android 5.0.2 (Lollipop) s nadstavbou MIUI.

Smartphone Xiaomi Mi4i je již nyní možné objednávat na serveru xiaomiforsale.com za 7 024 Kč. V první fázi bude dostupná bílá varianta a později se předpokládá také naskladnění dalších barev, tedy černé, růžové, modré a žluté. Jakmile bude přístroj na evropském skladě, bude jeho dodání v rámci České republiky a Slovenska otázkou tří pracovních dní od objednání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama