gigabyte-odhalil-podobu-sve-prvni-entry-level-zakladni-desky-zalozene-na-cipsetu-intel-z170-computex-2015
Novinka Gigabyte odhalil podobu své první entry-level základní desky založené na čipsetu Intel Z170 [Computex 2015]

Gigabyte odhalil podobu své první entry-level základní desky založené na čipsetu Intel Z170 [Computex 2015]

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 6. 2015 10:00

Společnost Gigabyte využila letošního veletrhu Computex k představení několika nových základních desek, mezi nimiž se objevil také model Z170-HD3, což by měla být jedna z nejlevnějších základních desek založených na čipsetu Z170 od Intelu.

Reklama

Deska bude samozřejmě vybavena paticí LGA 1151 a bude jí tedy možné osadit procesory Intel 6. generace "Skylake". Vzhledem k nízké ceně by měla mít tato deska pouze základní sadu funkcí a slabší výbavu. O její napájení by se měla starat kombinace 24pinového ATX a 8pinového EPS konektoru. O regulaci napětí procesoru by se mělo starat 7fázové VRM. 

Patice procesoru bude propojena se čtyřmi sloty DIMM pro připojení pamětí DDR4. Co se týče možnosti připojení grafických karet, zde už výbava tak štědrá není. Na desce totiž najdeme pouze jeden slot PCI-Express 3.0 x16 doplněný jedním slotem PCI-Express 2.0 x16, který je však omezen elektricky na čtyři linky a je propojen s PCH. Pro rozšiřující karty budou určeny také dva krátké sloty PCIe 2.0 x1 a dvojice starších slotů PCI. 

Gigabyte odhalil podobu své první entry-level základní desky založené na čipsetu Intel Z170 [Computex 2015]
i Zdroj: PCTuning.cz

Připojení disků bude zajišťovat šestice tradičních portů SATA III (6 Gb/s), dva konektory SATA-Express s přenosovou rychlostí až 16 Gb/s a slot M.2, který nabízí teoretickou přenosovou rychlost až 32 Gb/s díky využití rozhraní PCIe 3.0 x4. Na zadním panelu by měly být k vidění grafické výstupy D-Sub, dual-link DVI a HDMI 2.0. Chybět by nemělo ani šest portů USB 3.0, gigabitový ethernetový port a výstupy 8kanálového audio kodeku Realtek. Součástí audio výbavy by měly být také kvalitní kondenzátory a izolační vrstva.

Kolik si bude za desku Gigabyte počítat, zatím jasné není. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama