biostar-gaming-z170-prohlednete-si-jednu-z-prvnich-zakladnich-desek-s-patici-lga-1151
Novinka Biostar Gaming-Z170: prohlédněte si jednu z prvních základních desek s paticí LGA 1151

Biostar Gaming-Z170: prohlédněte si jednu z prvních základních desek s paticí LGA 1151

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 5. 2015 19:00 5

Společnost Biostar již usilovně pracuje na výrobě své první základní desky vybavené paticí LGA 1151 pro připojení procesorů "Skylake", která ponese označení  Gaming-Z170. Výrobce již zveřejnil také její první snímek a předběžné specifikace.

Reklama

Jak je patrné ze snímků, deska ještě není kompletní, chybí jí totiž chladiče MOSFETů a čipové sady Intel Z170. Jedná se tedy nejspíše pouze o první vzorek a změn by se na závěr mohlo dočkat i samotné PCB. Jak už název napovídá, mělo by se jít o základní desku určenou hráčům, čemuž by měla odpovídat i výbava, na níž se nyní podíváme podrobněji.

Gaming-Z170 je vybavená již zmíněnou paticí Intel LGA 1151, která půjde osadit procesory Intel 6. generace z rodiny "Skylake". Zrovna tento model bude patrně patřit mezi vlajkové lodi tohoto výrobce, což je patrné z využití silného 14fázového VRM. Patice procesoru je propojená se čtyřmi sloty DIMM pro paměťové moduly typu DDR4. Nutno dodat, že procesory Skylake budou podporovat taktéž paměti typu DDR3. Dočkáme se tedy i modelů se staršími DIMM sloty. 

Biostar Gaming-Z170: prohlédněte si jednu z prvních základních desek s paticí LGA 1151
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro připojení grafických karet desce poslouží trojice slotů PCI-Express 3.0 x16, které však umožní využití 16 linek pouze při připojení jedné grafické karty. V případě konfigurace s více grafickými kartami se budou linky logicky dělit na x8/x8/- nebo na x8/x4/x4. Tato konfigurace je zvolena i přesto, že výkonnější procesory Skylake by měly nabídnout celkem 20 linek PCIe. Některé z nich však budou patrně vyhrazeny pro sloty pro M.2 SSD. Právě tato deska je toho zdárným příkladem, nabídne totiž dva sloty M.2 s rychlostí až 10 Gb/s. Na desce je k vidění ještě třetí krátký slot mPCIe, který však patrně poslouží pro připojení rozšiřující karet. 

Připojení dalších disků by mělo zajišťovat rozhraní SATA-Express s přenosovou rychlostí až 10 Gb/s a také šest portů SATA III (6 Gb/s). Jelikož se jedná o desku pro hráče, můžeme se těšit také na balíček audio komponent Biostar Hi-Fi zahrnující 600Ω sluchátkový zesilovač a přesněji nespecifikovaný zvukový kodek se 115dBA odstupem signálu od šumu. Patrně tedy půjde o starý známy Realtek ALC1150. Chybět by neměl ani kvalitní síťový čip Killer E2200. Na zadním panelu, který na snímku není vidět, jistě najdeme i řadu portů USB 3.0. Zda se dočkáme také portu USB 3.1, však jasné není a pokud se ho přeci jenom dočkáme, bude mít jistě samostatný řadič. 

 Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama