oculus-odhalil-minimalni-hardwarove-pozadavky-pro-chod-vr-headsetu-oculus-rift
Novinka Oculus odhalil minimální hardwarové požadavky pro chod VR headsetu Oculus Rift

Oculus odhalil minimální hardwarové požadavky pro chod VR headsetu Oculus Rift

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 5. 2015 10:00 7

Před nedávnem jsme Vás informovali o tom, že příchod finální verze headsetu pro virtuální realitu Oculus Rift je naplánován až na začátek příštího roku. Zásadní otázkou, kterou doposud vývojáři nezodpověděli, bylo, na jaké sestavě vůbec budeme schopni Oculus Rift provozovat. Nyní však už známe také HW požadavky sestavy, na níž by měl VR headset pracovat.

Reklama

Jedná se samozřejmě o high-endovou sestavu, kterou nevlastní každý, nicméně až tak přísné požadavky také nejsou. Mozkem sestavy, na níž bychom mohli headset provozovat, by měl být minimálně procesor Intel Core i5-4590, popřípadě ekvivalentní či výkonnější procesor. Provoz Oculus Rift bude samozřejmě vyžadovat také výkonnou grafickou kartu. Podmínkou je minimálně grafická karta nVidia GeForce GTX 970 nebo AMD Radeon R9 290. Lepší je však zvolit jednu z vlajkových lodí obou výrobců grafických karet.

Oculus odhalil minimální hardwarové požadavky pro chod VR headsetu Oculus Rift
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se operačních pamětí týče, minimem bude 8 GB pamětí. Sestava musí být vybavena také dvěma porty USB 3.0 a grafickým portem HDMI 1.3. s podporou přímého výstupu s frekvencí 297 MHz. Nároky na operační systém už tak vysoké nejsou a stačí Vám tak Windows 7 SP1 nebo některý novější systém. Pokud Váš počítač tyto specifikace nesplňuje, s plynulým chodem headsetu nepočítejte.

Oculus odhalil minimální hardwarové požadavky pro chod VR headsetu Oculus Rift
i Zdroj: PCTuning.cz

Vývojáři také zmiňují, že nároky na vykreslování oproti klasickému monitoru s Full HD rozlišením jsou přibližně třikrát vyšší, což je logické, protože Oculus Rift musí vykreslovat dva obrazy s výrazně vyšším snímkovou frevkencí. Nároky na grafickou kartu jsou tedy poměrně velké. Vzhledem k nárokům si budou muset na Oculus Rift nechat zajít chuť také vlastníci konzolí. Těm bude ostatně určen VR headset Sony Morpheus. 

Zdroj: TechnoBuffalo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama