ms-2015-v-lednim-hokeji-sleduje-v-zamestnani-9-z-10-cechu
Apple Novinka MS 2015 v ledním hokeji sleduje v zaměstnání 9 z 10 Čechů

MS 2015 v ledním hokeji sleduje v zaměstnání 9 z 10 Čechů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 5. 2015 14:00 10

Přes 90 % fanoušků, kteří se v době vysílání alespoň jednoho zápasu českého týmu nacházejí v zaměstnání, zde sledovalo nebo bude sledovat utkání formou internetového připojení na notebooku či tabletu. Stejné procento je, případně by bylo ochotno, za možnost shlédnout zápas i zaplatit. Celých 85 % diváků je nemá zábrany při sledování streamovaných přenosů uvést svá osobní data. Vyplynulo to z průzkumu společnosti Safetica Technologies.

Reklama

Právě probíhající šampionát v nejpopulárnějším českém sportu si nenechá uniknout drtivá většina fanoušků ani v zaměstnání i přes zákaz svého zaměstnavatele. Ti jsou v letošním roce shovívavější než dříve a alespoň jeden zápas povolí zaměstnancům sledovat 67,7 % z nich. Zákaz dostalo pouze 26,4 %, nezájem o hokej projevilo jen šest procent.

Z pochopitelných důvodů drtivé absence televize na pracovišti sleduje většina lidí mistrovství prostřednictvím internetového vysílání. 53,5 % diváků k tomu používá tablet či mobil, 38 % pak sleduje zápasy na notebooku nebo PC. Velká většina těchto zařízení je přitom firemních.

Z výzkumu dále vyplývá, že přesně 59,2 % uživatelů je nebo by bylo ochotno v případě nutnosti sledovat vybraná utkání na neprověřených sportovních serverech a 9 z 10 fanoušků za zhlédnutí zápasu je připraveno určitou částku utratit.

Šokující je i fakt, že 41,8 % platících diváků nemá nebo by nemělo sebemenší problém uvést pokročilé osobní údaje, kterými jsou například věk, bydliště nebo dokonce telefon.

Zdroj: Safetica

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama