lenovo-ma-zajem-o-odkoupeni-divize-hernich-notebooku-spolecnosti-msi
Novinka Lenovo má zájem o odkoupení divize herních notebooku společnosti MSI

Lenovo má zájem o odkoupení divize herních notebooku společnosti MSI

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 5. 2015 15:00 1

Podle webu DigiTimes projevila společnost Lenovo zájem o získání divize herních notebooků firmy MSI, za účelem zvýšení svojí konkurenceschopnosti v této oblasti. 

Reklama

Zdroje blízké výrobě a dodavatelskému řetězci firmy Lenovo hovoří o tom, že čínský výrobce počítačů projevil zájem o odkoupení divize herních notebooků, která má v poslední době velký úspěch. MSI proto zatím prodej této divize striktně odmítá, což není žádným překvapením, jelikož MSI se hodlá na tento segment naopak ještě více zaměřit.

Úspěch MSI na trhu s herními notebooky je také výzvou pro ostatní výrobce, o čemž svědčí rozrůstající se portfolio konkurenčních zařízení tohoto typu. Kupříkladu značka Acer před nedávnem oznámila příchod zcela nové série notebooků, kterou nazvala Predator. Podobně na tom jsou i další značky jako Asus s herní sérií ROG či Gigabyte se značkou Aorus.

Překvapivé je, že dlouhodobá poptávka po tradičních noteboocích klesá, zatímco poptávka po herních noteboocích a s nimi spjatými periferiemi v poslední době výrazně roste. Právě dlouhodobě narůstající konkurence v této oblasti by mohla být pro MSI případným impulsem k prodeji divize herních notebooků. 

Lenovo má zájem o odkoupení divize herních notebooku společnosti MSI
i Zdroj: PCTuning.cz

Lenovo v několika posledních letech za účelem zvýšení konkurenceschopnosti odkoupilo hned několik společností, nebo alespoň částí jejich businessu. Příkladem může být odkoupení počítačové divize firmy IBM v roce 2005, převzetí divize mobilních zařízení Motorola Mobility od společnosti Google v roce 2014, nebo akvizice největšího brazilského výrobce spotřební elektroniky CCE. Na to, zda se nechá vedení firmy MSI zlákat nabídkou společnosti Lenovo, si budeme muset ještě počkat. 

Jakou máte vy zkušenost s oběma značkami? Myslíte si, že by mělo MSI svoji divizi prodat, nebo jste naopak fanoušky notebooků řady MSI Gaming? Podělte se s námi o Vaše názory v diskusi. 

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama