lily-cemera-dron-ktery-sam-leta-a-nataci-uzivatele
Novinka Lily Cemera: dron, který sám létá a natáčí uživatele

Lily Cemera: dron, který sám létá a natáčí uživatele

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 5. 2015 14:00 4

Se zajímavou novinkou v oblasti dronů přichází firma Lily Robotics, která vyvinula nový dron, jenž stačí vyhodit do vzduchu a on je následně schopen automaticky sledovat uživatele.

Reklama

Tato novinka by mohla zaujmout třeba sportovce, kterým na natáčení sebe sama stačí připnout na ruku dálkový ovladač a poté dron vyhodit do vzduchu. Ten je posléze schopen automaticky uživatele sledovat, natáčet ho na video nebo pořizovat snímky pomocí fotoaparátu. Minimální výška, v níž je dron schopen operovat je 1,75 metru a maximální 15 metrů. Maximální rychlost, kterou je dron Lily Camera schopen letět je přibližně 40 kilometrů za hodinu.

Lily Cemera: dron, který sám létá a natáčí uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Dron se může od samotného uživatele vzdušnou čarou vzdálit až na 30 metrů. Pohyb je zajištěn pomocí čtveřice vrtulí. K tomu, aby dron uživatele neztratil, slouží již zmíněný ovladač, který lze připnout na ruku. Integrovaná kamera dronu je schopná natáčet videa ve Full HD kvalitě při 60 snímcích za sekundu a videa s HD rozlišením při 120 fps a to i zpomaleně. Video si dron ukládá ve formátu MP4 na microSD kartu. Sám výrobce k dronu přidává paměťovou kartu s kapacitou 4 GB. Přepnout lze také na režim focení, v němž je limitem rozlišení 12 Mpx. Zachycován může být také zvuk. 

Lily Cemera: dron, který sám létá a natáčí uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Mezi další hardwarovou výbavu se řadí také akcelerometr, GPS modul, barometr, tříosý gyroskop a dokonce i senzor magnetického pole. Bát se nemusíte ani situace, kdy prší nebo musí Lily přistát do vody, jeho kryt by totiž měl být vodotěsný a splňovat stupeň krytí IP67. Jeho celkové rozměry jsou 26,1 × 26,1 × 8,18 cm a hmotnost přibližně 1,3 kg. O napájení se stará Li-Ion baterie, jejíž plné nabití trvá 2 hodiny. Po dobití je dron schopný letu po dobu 20 minut.

Lily Cemera: dron, který sám létá a natáčí uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz

Zmíněný ovladač pak vydrží až 4 hodiny a nabíjí se pomocí portu microUSB. Jeho průměr je 6 cm a hmotnost činí pouhých 75 gramů. Také tento sledovací ovladač je vybaven barometrem, GPS modulem, mikrofonem a akcelerometrem. Umístit ho lze buď na dodávaný řemínek na zápěstí, nebo ho třeba zasunout do kapsy.

Dron Lily Camera by měl v předprodeji stát 499 dolarů (12 000 Kč). Po zahájení prodeje se však jeho cena zvýší až na 899 dolarů (21 650 Kč). 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama