asus-vivowatch-jsou-fitness-hodinky-s-desetidenni-vydrzi-baterie
Apple Novinka Asus VivoWatch jsou fitness hodinky s desetidenní výdrží baterie

Asus VivoWatch jsou fitness hodinky s desetidenní výdrží baterie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 5. 2015 09:00

Tchajwanský výrobce představil chytré hodinky zaměřené na kondici a životní styl. VivoWatch umí monitorovat srdeční tep a sledovat spánek, ale uživatele zaujmou také povedeným designem a hlavně nadstandardní desetidenní výdrží baterie.

Reklama

Ciferník VivoWatch je hranatý a nese displej s rozlišením 128 × 128 obrazových bodů, který proti mechanickému poškození chrání odolné sklíčko Gorilla Glass 3. Asi zajímavější je ale informace, že hodinky jsou prachotěsné a voděodolné (IP67), takže je můžete bez problémů nosit i ve sprše.

Díky podpoře technologie VivoPulse VivoWatch zvládnou nepřetržitě monitorovat srdeční tep nositele i bez nepohodlného hrudního pásu. Pomocí měření srdečního tepu a sběru dalších údajů, jako je například pohlaví a věk nositele, pomáhají se správnou intenzitou cvičení, které pak příznivě ovlivňuje kardiovaskulární systém.

Výrobce se u VivoWatch dále chlubí indikátorem životního stylu, který se nazývá Happiness Index (HI). Toto jednoduché číselné skóre, jež se odvíjí od úrovně aktivity a kvality spánku nositele hodinek, poskytuje rychlý a snadno pochopitelný souhrn celkového stavu životního stylu. Nízké skóre napovídá, že k dosažení optimálního zdraví by měl člověk upravit své návyky v oblasti cvičení a spánku, zatímco normální nebo vysoké skóre motivuje k udržení zdravého životního stylu nebo překonání stávajícího skóre.

Asus VivoWatch podporují synchronizaci s aplikací HiVivo pro smartphony nebo s webovou stránkou Healthcare. Uživatelé díky tomu mohou podrobně procházet celou svoji historii cvičení, analýzu kvality spánku a postup k dosažení kondičních cílů. Sledovat lze i aktuální informace o životním stylu členů rodiny a přátel.

Hodinky zaměřené hlavně na fitness se v Česku a na Slovensku začnou prodávat ve druhé polovině května za 3 999 Kč, resp. 159 euro s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama