nekdo-se-naobedva-se-sefem-apple-za-200-tisic-dolaru
Apple Novinka Někdo se naobědvá se šéfem Apple za 200 tisíc dolarů

Někdo se naobědvá se šéfem Apple za 200 tisíc dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 5. 2015 10:00 5

Za možnost poobědvat s Timem Cookem zaplatil neznámý zájemce dvě stě tisíc dolarů (přes 4,8 milionu korun). Vydražená částka však nepoputuje do rukou šéfa americké firmy, nýbrž bude použita na charitativní účely organizace Roberta F. Kennedyho (RFK Center for Justice & Human Rights), která se zabývá ochranou lidských práv.

Reklama

Oběd se uskuteční v centrále Apple ve městě Cupertino v Kalifornii. Trvat by měl až 60 minut. Vítěz si může s sebou přivést jednoho hosta. Náklady na cestu a ubytování si však musí hradit sám. Kromě obědu jsou v ceně také dva VIP na budoucí konferenci výrobce.

Aukce se konala na stránkách Charity Buzz a postupně se do ní zapojilo na dvacet lidí. Vítězná nabídka se vyšplhala až na částku 200 tisíc dolarů (4,8 milionu korun). Výtěžek dostane mezinárodní nezisková organizace The RFK Center for Justice and Human Rights, kterou založili na památku Roberta F. Kennedyho jeho rodina a přátelé.

Aukce obědu s Timem Cookem byla poprvé veřejnosti nabídnuta v roce 2013. Zatímco sama aukční síň ohodnotila setkání na 50 tisíc dolarů, výsledná suma nakonec překročila astronomických 600 tisíc dolarů. Minulý rok zájemce o oběd s ředitelem Applu zaplatil 300 tisíc dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama