firma-swatch-pracuje-na-vyvoji-revolucniho-akumulatoru-pro-chytre-hodinky-a-automobily
Novinka Firma Swatch pracuje na vývoji revolučního akumulátoru pro chytré hodinky a automobily

Firma Swatch pracuje na vývoji revolučního akumulátoru pro chytré hodinky a automobily

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 5. 2015 21:30 5

Švýcarská společnost Swatch dnes oznámila, že pracuje na revolučním typu baterie, nebo chcete-li akumulátoru, který by měl výrazně prodloužit výdrž chytrých hodinek, a měla by najít uplatnění dokonce v automobilech. 

Reklama

Generální ředitel společnosti Swatch Nick Hayek prohlásil, že jejich "revoluční baterie" by měla na trh přijít příští rok a měla by zamíchat kartami nejen v oblasti chytrých hodinek, ale také v automobilovém průmyslu. Hayek také zmínil, že nepovažuje chytré hodinky v čele s Apple Watch za ohrožení pro hodinářský průmysl. Ba naopak považuje vzrůstající popularitu a přechod k chytrým zařízením za příležitost.

Firma Swatch pracuje na vývoji revolučního akumulátoru pro chytré hodinky a automobily
i Zdroj: PCTuning.cz

První chytré hodinky značky Swatch

Hayek prozatím o revoluční baterii a jejím možném využití v automobilovém průmyslu moc podrobností neprozradil. Zmínil však důležitou informaci týkající se výdrže chytrých hodinek. Ty by měly díky novému typu baterie vydržet v chodu na jedno nabití až po dobu 6 měsíců. Na vývoji baterie se společně se Swatch podílí také značka Renata, která není v této oblasti žádným nováčkem.

Podle prvních střípků informací, které ředitel firmy Swatch prozradil, by se měla baterie značně lišit od dnes běžně používaných litihum-iontových akumulátorů hlavně tím, že nabídne výrazně větší účinnost. Překvapivé je to, že firma Swatch se prozatím výrobou chytrých hodinek nezabývá. První "chytřejší" hodinky sice hodlá vydat ještě tento měsíc, nicméně půjde o velice jednoduché zařízení, které bude vybavené pouze NFC pro provádění bezkontaktních plateb a Bluetooth pro zobrazování oznámení z telefonu. 

Firma Swatch pracuje na vývoji revolučního akumulátoru pro chytré hodinky a automobily
i Zdroj: PCTuning.cz

Ředitel společnost Swatch Nick Hayek s prvními chytrými hodinkami této značky

Co nakonec z celého projektu vzejde, zatím není jasné a možná mi dáte za pravdu, že podobné výtvory už v minulosti slibovala celá řada výrobců a přesto doposud žádný revoluční typ baterie ve svých zařízeních nemáme.  

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama