world-of-warcraft-behem-tri-mesicu-ztratilo-temer-3-miliony-predplatitelu
Novinka World of Warcraft během tří měsíců ztratilo téměř 3 miliony předplatitelů

World of Warcraft během tří měsíců ztratilo téměř 3 miliony předplatitelů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

9. 5. 2015 16:30 7

Vydavatel Activision Blizzard ve středu uveřejnil finanční zprávu, z které je patrné, že počítačové MMORPG World of Warcraft během tří měsíců ztratilo téměř 3 miliony předplatitelů. 

Reklama

Na konci roku 2014 mělo World of Warcraft přes 10 milionů předplatitelů. Ve čtvrtletí, které končilo 31. března, už to bylo jenom 7,1 milionů předplatitelů. To je pokles o více jak 2,9 milionu předplatitelů.

I přestože počet předplatitelů World of Warcraft rapidně klesá, stále se jedná o nejpopulárnější a nejvíce vydělávající MMORPG na světě. Activision Blizzard vedle toho vyzvedl, že díky zvýšení cen předplatného WoW v některých regionech je jeho celkový zisk z této hry přibližně stejný, jako byl v předchozím čtvrtletí.

World of Warcraft během tří měsíců ztratilo téměř 3 miliony předplatitelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Další zajímavé informace z finanční zprávy Activision Blizzard už uvedu pouze v bodech:

  • Destiny a Hearthstone mají dohromady 50 milionů hráčů. Jelikož už víme, že Hearthstone překročil 30 milionů registrovaných hráčů, na Destiny zbývá 20 milionů. Z této dvojice her Activision Blizzard plynou příjmy v hodnotě více jak 1 miliardy dolarů.
  • Celkové prodeje značky Call of Duty vzrostly o více jak desítku procent díky nadmíru dobrým prodejům hry Call of Duty: Advance Warfare.  Prodeje her on-line jsou stále silnější.
  • Do bety Heroes of the Storm se přihlásilo více jak 1 milion lidí.
  • Aktivní hráči Destiny v průměru odehrají přibližně 3 hodiny denně.

Čisté příjmy Activision Blizzard pak činí 703 milionů dolarů (ve stejném období minulého roku to bylo 772 milionů dolarů) a čistý zisk 116 milionů dolarů (ve stejném období minulého roku to bylo 141 milionů dolarů). 

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama