windows-10-dorazi-v-lete-pouze-na-osobni-pocitace-smartphony-si-budou-muset-pockat
Novinka Windows 10 dorazí v létě pouze na osobní počítače, smartphony si budou muset počkat

Windows 10 dorazí v létě pouze na osobní počítače, smartphony si budou muset počkat

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 5. 2015 07:30 1

To, že nadcházející operační systém Windows 10 od softwarového giganta Microsoftu vyjde již v létě - konkrétně v červenci - je už prakticky jistá věc, což ostatně nechtě prozradila také ředitelka společnosti AMD Lisa Su. Microsoft nicméně na vlastní konferenci Build 2015 uvedl, že všechny edice Windows 10 nevyjdou ve stejném období.

Reklama

Podle informací o plánech Microsoftu s uvedením Windows 10, které prozradil Joe Belfiore, bychom se nejprve, tedy v červenci, měli dočkat verze pro osobní počítače, kterou budou moci na svá zařízení předinstalovávat různí výrobci. To však není případ mobilní verze určené hlavně pro smartphony, na jejíž vydání si ještě budeme muset nějakou dobu počkat. Tato pozdější verze potažmo její funkce by však neměly zasáhnout pouze smartphony, ale také například Surface Hub, HoloLens nebo konzoli Xbox. 

Windows 10 dorazí v létě pouze na osobní počítače, smartphony si budou muset počkat
i Zdroj: PCTuning.cz

Joe Belfiore dále přiznal, že vývoj "desítek" v desktopové verzi je o poznání dál, než u verze určené pro mobilní zařízení. Mobilní verze Windows 10 se totiž neustále potýká s řadou významných chyb, zatímco verze pro osobní počítače je už relativně dodělaná a do léta by tudíž mohla být dokončena úplně. 

Ani verze pro desktopy nicméně po svém vydání nebude zahrnovat všechny funkce, což Microsoft odůvodňuje tím, že Windows a potažmo jeho funkce jsou služby, které mohou být přidány až po vydání, tedy během léta nebo třeba až na podzim. Mezi ně bude patřit například nový prohlížeč Edge, který by měl být přidán do prostředí Windows 10 až po skončení léta. 

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama