tetovani-na-rukou-muze-mast-snimace-hodinek-apple-watch
Apple Novinka Tetování na rukou může mást snímače hodinek Apple Watch

Tetování na rukou může mást snímače hodinek Apple Watch

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 5. 2015 19:30 6

Začátkem tohoto týdne se vyrojily spekulace o tom, že chytré hodinky Apple Watch a potažmo jejich senzory by mohly mít problém s některými funkcemi v případě, že má jejich nositel potetované ruce.

Reklama

Tento problém nyní potvrdila i samotná společnost Apple, která přiznala, že lidé s potetovanýma rukama se mohou u Apple Watch setkat s chybnými výsledky některých snímačů. Především by se to však mělo týkat snímače tepové frekvence.

Tetování na rukou může mást snímače hodinek Apple Watch
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Nefunkčnost nebo poruchovost snímače mohou způsobovat některá tetování proto, že snímač využívá pro sledování tepové frekvence uživatele LED světla, která pronikají kůží. V případě, že má uživatel hustě a tmavě potetovanou ruku, světlo nemusí skrze inkoust proniknout a výsledky tak mohou být zkreslené, nebo je nemusí hodinky vůbec naměřit.

Jako řešení problému Apple navrhuje uživatelům s tmavým tetováním, aby si pořídili nějaký externí snímač tepové frekvence, jako je třeba hrudní pulsmetr připojitelný přes Bluetooth. Jinými slovy, pokud máte potetované ruce, budete muset oželet funkci měření tepové frekvence, nebo sáhnout po jiném produktu.  

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama