reportaz-z-tiskove-konference-spolecnosti-hyperx
Novinka Reportáž z tiskové konference společnosti HyperX

Reportáž z tiskové konference společnosti HyperX

Sam Sadovski

Sam Sadovski

21. 4. 2015 06:00

Přinášíme vám přehled veškerého dění z nedávno proběhlé konference HyperX. Představitelé společnosti nejen zrekapitulovali aktuální nabídku výrobků této firmy, ale i představili opravdu čerstvé novinky.

Reklama
Reportáž z tiskové konference společnosti HyperX
i Zdroj: PCTuning.cz

Konference HyperX

V úterý 14. dubna proběhla v pražském klubu Play Club konference pořádaná společností HyperX. Celou konferencí prováděli zástupci firmy Adrian Viaud - francouzská divize Kingston, Ivan Sobička - Kingston PR a Marcin Gaczor - představitel společnosti Kingston na území České republiky, Slovenska a Polska. 

K vidění byly téměř všechny aktuální produkty z portfólia společnosti HyperX - terabytový flash disk, sluchátka Cloud I. a Cloud II., DDR4 paměti RAM, či Predator SSD do PCIe slotu. Nechyběla ovšem ani velmi dobře známá "Sova" - počítač z šestého dílu našeho projektu BoostMyPC, či novinka HyperX Savage SSD.

Klepněte pro přesměrování

Již žádné "HyperX by Kingston"

Největší změny doznala bez pochyby infrastruktura firmy Kingston - ta se nyní definitivně rozhodla oddělit svojí (převážně herně zaměřenou) divizi HyperX od zbytku portfólia. Vzniká tak zcela samostatná značka HyperX, o které v budoucnu ještě hodněkrát uslyšíme. Prozatím budou nabídku HyperX tvořit paměti - ať už RAM, či paměti flash v podobě SSD disků. Seznam produktů, které se rozdělí do tří tříd - Fury, Savage a Predator dovrší sluchátka HyperX Cloud I. a Cloud II.

Klepněte pro zvětšení
i Zdroj: PCTuning.cz
Klepněte pro zvětšení

Klepněte pro zvětšení
i Zdroj: PCTuning.cz
Klepněte pro zvětšení

HyperX nechce spěchat, ale periférie budou

V rámci volné diskuze byl zástupcům firmy položen dotaz, zdali je značka HyperX zaměřená na hráče. Po kladné odpovědi následovala otázka ze strany magazínu PCTuning - zeptali jsme se, jestli máme v budoucnu očekávat i další periférie jako myše (značka HyperX nabízí podložky pod myš), klávesnice (i mechanické) a další.

Zároveň jsme i podotkli fakt, že sluchátka HyperX Cloud I. jsou rebrandem modelu QH-90 značky Qpad. Marcin Gaczor nás do celé záležitosti více zasvětil - přiznal, že první model je skutečně čistým rebrandem, avšak verze Cloud II. již obsahuje prvky z dílny (ještě) Kingstonu.

Klepněte pro zvětšení
i Zdroj: PCTuning.cz
Klepněte pro zvětšení

Herní sluchátka HyperX Cloud II. s virtuálním 7.1 zvukem nejsou žádnými ořezávatky a jejich cena se pohybuje okolo 2700 korun, ne každý hráč je ale ochotný za sluchátka zaplatit takovou částku. Proto chystá značka HyperX uvedení nových, vlastnoručně vyvinutých sluchátek s cenovkou pod 1500 korun. Dočkat bychom se jich měli buď před, či po velkých prázdninách.

Marcin se také netajil tím, že HyperX chce rozšířit svojí nabídku periférií, avšak nehodlá naráz zahltit zákazníky nespočtem výrobků s, třeba i, špatným hodnocením. Každý nový produkt proto bude procházet poměrně dlouhou fází vývoje a konzultací, posléze půjde do prodeje. Budoucí existence klávesnic či myší značky HyperX není vyloučena, avšak datum jejich vydání je ve hvězdách.

HyperX Savage SSD

Hlavní slovo v průběhu celé konference měl bez pochyby francouzský zástupce Adrian Viaud. Promluvil o tom, že značka HyperX dlouho hledala kvalitního dodavatele řadičů a několik uchazečů i prověřila. V testech se jako nejlepší prokázal řadič S10 od společnosti Phison. Nejnovější SSD disky HyperX Savage prošly zátěžovými testy na funkčnost, výdrž a rychlost přenosu. Nejnovější řadič umožňuje kapacitu daleko převyšujicí (aktuálních, v případě Savage SSD maximálních) 960 GB.

Klepněte pro zvětšení
i Zdroj: PCTuning.cz
Klepněte pro zvětšení

SSD disk Savage bude možné zakoupit v několika konfiguracích (velikost úložiště) a ve dvou variantách balení - jako samostatný disk, či jako upgrade kit. Balení upgrade kitu obsahuje samotný SSD disk HyperX Savage, kabeláž, adaptér do 3.5" pozice, HyperX šroubovák a kryt s USB konektorem, díky kterému se z vašeho SSD disku hravě stane přenosné úložiště. K disku již není dodávan klasický software na médiu, místo toho se v balení nachází kód k programu Acronis, který se aktivuje online.

SSD Savage nabídne kapacity 120 GB, 240 GB, 480 GB a 960 GB, rychlostí čtení 560 MB/s a zápisu 530 MB/s a až 100 000 nezávislých operací (IOPS) čtení a 89 000 zápisu za sekundu. Stává se tak spolehlivým produktem pro hráče či uživatele toužící po rychlosti a výdrži.

Zdroj: Vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama