xiaomi-zacina-prodavat-levnou-ip-kameru-yi
Novinka Xiaomi začíná prodávat levnou iP kameru Yi

Xiaomi začíná prodávat levnou iP kameru Yi

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 4. 2015 17:00 2

Internetový obchod xiaomiforsale.com začal prodávat novou IP kameru, která předznamenává nástup produktů mladé čínské firmy pro chytrou domácnost na evropský trh. Cena Xiaomi Yi přitom není vysoká, k dostání je aktuálně za 1 013 korun.

Reklama

Základní funkcí kamerky je monitorování sledovaného prostoru. Tak jako všechny produkty Xiaomi je i Yi napojena na aplikaci v mobilním telefonu (v tiskové zprávě však není uvedeno, zda je podporován jen Andorid nebo i iOS či dokonce Windows Phone) a komunikuje s okolím bezdrátově prostřednictvím WiFi. Díky tomu lze kameru ovládat na dálku skutečně odkudkoli a díky vestavěnému mikrofonu můžete dokonce slyšet zvuk ze sledované místnosti.

V případě potřeby lze také prostřednictvím aplikace v telefonu promluvit do kamery. Nahrát video nebo zachytit snímek dění před kamerou je otázkou pouhého doteku displeje smartphonu.

Pro komunikaci s kamerou jsou k dispozici dvě aplikace, obě mohou uživatelé získat na stránkách www.miuios.cz. Tu jednodušší přeložila komunita MIUI CZ&SK, která se stará o lokalizaci veškerého software, již do české i slovenské mutace. Druhou aplikaci, která byla původně k dispozici pouze v čínštině, přeložili členové české a slovenské komunity MIUI prozatím do angličtiny. Jedná se o komplexní nástroj k ovládání všech produktů chytré domácnosti Xiaomi. Tato aplikace umožňuje navíc při detekci pohybu v místnosti nahrávat video na vloženou paměťovou kartu microSD.

Xiaomi Yi snímá video v rozlišení 1280 × 720 bodů se snímkovou frekvencí 20 obrázků za vteřinu. Její širokoúhlý objektiv zachytí obraz v zorném úhlu 111°. Nejde tedy o to nejlepší, co dnes IP kamery nabízí, ale za danou cenu si Yi své zájemce určitě najde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama