msi-uvadi-na-trh-tri-zakladni-desky-ze-serie-eco-osazene-novymi-procesory-braswell
Novinka MSI uvádí na trh tři základní desky ze série ECO osazené novými procesory Braswell

MSI uvádí na trh tři základní desky ze série ECO osazené novými procesory Braswell

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 4. 2015 06:00 2

Před několika dny jsme Vám přinesli zprávu o tom, že Intel v tichosti představil čtyři nové procesory z rodiny "Braswell", které jsou nepřímými nástupci SoC architektury Bay Trail pro notebooky, AiO a mini PC. MSI nyní tyto procesory využila na svých kompaktních mini-ITX deskách ze série ECO, které mohou být základním stavebním kamenem pro kompaktní domácí HTPC nebo průmyslové či kancelářské počítače.

Reklama

Konkrétně se jedná o modely N3050I ECO, N3150I ECO a N3700I ECO. Již z názvů je patrné, že jednotlivé modely jsou osazeny procesory Celeron N3050, N3150 a Pentium N3700. Společným jmenovatelem všech tří modelů je procesor integrovaný přímo na desce s TDP pouhých 6 wattů. První model využívá dvoujádrové SoC Celeron N3050 s taktem 1,6 GHz (turbo 2,16 GHz). Další dva modely potom nabídnout čtyřjádrové procesory s frekvencí 1,6 GHz. Celeron N3150 se může díky turbu dostat až na frekvenci 2,08 Ghz, zatímco Pentium N3700 se má turbo takt až 2,4 GHz. 

MSI uvádí na trh tři základní desky ze série ECO osazené novými procesory Braswell
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak už název série napovídá, jedná se o desky zaměřené hlavně na nízkou spotřebu a ekonomický provoz. Procesory mají totiž nízkou spotřebu a tudíž i TDP, díky čemuž je lze chladit zcela pasivně. Všechny tři modely jsou také vybaveny dvěma sloty SO-DIMM s podporou připojení pamětí DDR3L-1600 MHz s kapacitou až 8 GB. Mezi další výbavu desek se řadí také dva porty SATA III (6 Gb/s) sloužící pro připojení disků, jeden slot PCIe, gigabitový ethernetový port, grafické výstupy HDMI a D-Sub, starší rozhraní COM, dvojice portů USB 2.0 a dva porty USB 3.0. Nechybí ani konektory PS/2 pro připojení klávesnice myši. 

O cenách jednotlivých desek se bohužel zatím výrobce nezmiňuje, nicméně i ta by měla být relativně nízká.

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama