crytek-zachranen-pred-krachem-spolecnosti-amazon
Novinka Crytek zachráněn před krachem společností Amazon

Crytek zachráněn před krachem společností Amazon

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 4. 2015 14:00 2

Německé vývojářské studio Crytek se v loňském roce dostalo do finančních problémů, o čemž se však dlouho nevědělo. Crytek totiž finanční problémy držel dlouhou dobu pod pokličkou a na veřejnost tyto informace pronikly až od zaměstnanců, protože přibližně polovina z nich již nějakou dobu nedostává výplatu. 

Reklama

Studio Crytek nezachránila ani populární série Crysis nebo nový herní engine CryEngine a kvůli finančním nesnázím se Crytek mimo jiné vzdal také vývoje nového Homefront. To vše nasvědčovalo tomu, že Crytek už to má nahnuté a patrně na trhu už dlouho působit nebude. To se však změnilo minulý měsíc, kdy se Cryteku poštěstilo získat nového, bohatého mecenáše, s nímž studio uzavřelo velice lukrativní smlouvu. Ještě nedávno nikdo mimo Crytek nevěděl, o koho se konkrétně jedná a málokoho by napadlo, že touto tajemnou firmou je obchodní gigant Amazon.

Crytek zachráněn před krachem společností Amazon
i Zdroj: PCTuning.cz

Crytek údajně s Amazonem uzavřel velký kontrakt v hodnotě přibližně 50 až 70 milionů dolarů, jejímž předmětem se má stát právě CryEngine. Amazon koupil kompletní licenci tohoto herního enginu a hodlá na něm prý dokonce vystavět několik vlastních her pro PC i next-gen herní konzole. Odkoupení licence samozřejmě ovlivní i jiná vývojářská studia jako je třeba Turtle Rock Studios či Bethesda Softworks. 

Crytek zachráněn před krachem společností Amazon
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak studio Crytek, tak gigant Amazon se doposud zdržují jakýchkoliv oficiálních prohlášení na toto téma. Přesto však vše naznačuje, že Amazon má v herním průmyslu velké plány. O tom svědčí i fakt, že již v minulosti do svých řad přijal řadu uznávaných vývojářů jako je Kim Swift, která se podílela na hře Portal, či Clint Hocking, což je bývalý vývojář titulu Far Cry 2. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama