sony-odkoupilo-sluzbu-onlive-hodla-ji-ukoncit-do-konce-dubna
Novinka Sony odkoupilo službu OnLive. Hodlá jí ukončit do konce dubna

Sony odkoupilo službu OnLive. Hodlá jí ukončit do konce dubna

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 4. 2015 15:00 3

V posledních letech si nešlo nevšimnout obřího rozmachu cloudů a cloudových služeb všeho druhu. Na principu cloudu si funguje řada firem z různých oblastí jako je streamování hudby či videí a nevyhnulo se to ani herní scéně. Po dlouhou dobu v této oblasti hrál prim poskytovatel streamovaných her OnLive, který nyní, po šesti letech provozu končí. 

Reklama

Služba OnLive se už řadu let potýkala s problémy a balancovala na hraně krachu. Nakonec jí nepomohlo ani nadějně vyhlížející propojení se Streamem. OnLive je v podstatě přímým konkurentem PlayStation Now od společnosti Sony, tudíž je logickým krokem, že právě Sony nyní OnLive odkoupilo. Prodeje značky se týká také řada patentů a částí duševního vlastnictví služby OnLive, které patrně Sony v budoucnu využije u své vlastní služby.

Sony odkoupilo službu OnLive. Hodlá jí ukončit do konce dubna
i Zdroj: PCTuning.cz

Podobně jako v případě OnLive společnost Sony už v minulosti získala streamovací herní službu Gaikai, která dala vzniknout právě současnému PlayStation Now. To samozřejmě nic nemění na tom, že Sony chce OnLive jako službu definitivně ukončit. Její provoz by měl skončit k datu 30. dubna 2015. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama