asus-predstavil-dalsi-zarizeni-s-chrome-os-konvertibilni-chromebook-flip
Novinka ASUS představil další zařízení s Chrome OS - konvertibilní Chromebook Flip

ASUS představil další zařízení s Chrome OS - konvertibilní Chromebook Flip

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 4. 2015 14:45 1

Dnes ráno jsme Vám přinesli zprávu o tom, že ASUS začal úzce spolupracovat se společností Google a chystá vydat mikropočítač Chromebit vybavený operačním systémem Chrome OS. Tím však spolupráce těchto dvou firem nekončí. ASUS totiž hodlá vydat také netradiční Chromebook s otočným displejem. 

Reklama

Flip, tak by se měl jmenovat nový konvertibilní Chromebook značky ASUS, který by se měl pochlubit nejen otočným displejem, ale také kovovým tělem o tloušťce pouhých 15 mm a hmotností menší než půl kilogramu. Zbytek specifikací se potom příliš neliší od již zmíněného HDMI dongle počítače Chromebit. 

ASUS představil další zařízení s Chrome OS - konvertibilní Chromebook Flip
i Zdroj: PCTuning.cz

Chromebook Flip by totiž měl být založen na doposud přesně nespecifikovaném čtyřjádrovém procesoru Rockchip, kterému budou sekundovat buď 2, nebo 4 GB operačních pamětí. Kapacitu vnitřního úložiště zatím neznáme. Chromebooky se však obecně nepyšní moc velkou kapacitou a tudíž lze očekávat 16 nebo 32GB úložiště typu eMMC. Úhlopříčka displeje Chromebook Flip by potom měla být 10 palců, přičemž jeho rozlišení zatím neznáme, ale opět můžeme očekávat pouze HD. 

Mezi další výbavou by samozřejmě neměla chybět ani možnost bezdrátového připojení pomocí Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.0. Výdrž zařízení na jedno nabití by podle slov výrobce mohla dosahovat až osmi hodin. ASUS Chomebook Flip by měl být k dostání už od června ve Spojených státech. Kdy a zda se vůbec dostane také na náš trh, zatím jasné není. Co ale známe, je cena zařízení. Ta by se měla pohybovat někde okolo 250 dolarů, což je v přepočtu necelých 6 400 Kč. 

 Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama