intel-v-tichosti-pridal-do-sve-nabidky-ctyri-nove-procesory-braswell
Novinka Intel v tichosti přidal do své nabídky čtyři nové procesory "Braswell"

Intel v tichosti přidal do své nabídky čtyři nové procesory "Braswell"

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

1. 4. 2015 10:00 3

Intel rozšiřuje své portfolio nejen o nové modely desktopových procesorů Haswell, o nichž jsme Vás informovali včera, ale nenápadně uvedl také čtyři procesory z rodiny Braswell.

Reklama

Jedná se o procesory, které jsou určeny hlavně do levných AiO PC, mini PC nebo třeba notebooků či Chromebooků. Procesory Braswell tedy budou vystupovat jako samostatná rodina produktů vedle řady Cherry Trail, která je nástupcem čipů "Bay Trail-T" a zaměřuje se spíše na tablety. Braswell s sebou přináší samozřejmě zmenšení výrobního procesoru na 14nm podobně jako v případě Broadwellu. Tyto modely by nicméně měly jako první přivést čipy vyráběné 14nm procesem také do segmentu nižší a střední třídy a budou vystupovat tradičně jako Pentia a Celerony. 

Intel v tichosti přidal do své nabídky čtyři nové procesory "Braswell"
i Zdroj: PCTuning.cz

Jelikož se jedná o levné a energeticky účinné čipy, nemůžeme od nich čekat žádné zázraky. Všechny procesory v sobě nesou dvě nebo čtyři jádra postavená na architektuře Airmont. Jak jsem již zmínil, dočkáme se také nízké spotřeby, což souvisí i s TDP procesorů. To by mělo být ve většině případů dosahovat pouze 6 wattů a u nejslabšího modelu dokonce 4 wattů. Všechny modely a jejich parametry si můžete prohlédnout v následující tabulce:

Intel v tichosti přidal do své nabídky čtyři nové procesory "Braswell"
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejsilnějším modelem a jediným Pentiem ze čtveřice těchto čipů je Pentium N3700, které má čtyři procesorová jádra, 2MB L2 cache, běží na frekvenci 1,6 GHz a Intel si za něj bude počítat 161 dolarů (4 100 Kč). Zbylé tři čipy jsou Celerony se dvěma nebo čtyřmi jádry, jejichž společným jmenovatelem je překvapivě cena stanovená na 107 dolarů (2 740 Kč). Všechny modely už Intel zahrnul do svého ceníku, odkud pochází i samotné ceny. Ty však musíme brát s rezervou, jelikož většině výrobců Intel procesory prodává s různými množstevními slevami. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama