vr-headset-htc-vive-bude-pro-nektere-vyvojare-dostupny-zdarma
Novinka VR Headset HTC Vive bude pro některé vývojáře dostupný zdarma

VR Headset HTC Vive bude pro některé vývojáře dostupný zdarma

Sam Sadovski

Sam Sadovski

30. 3. 2015 23:40

Výsledek společného projektu vývojářů firem Valve a HTC, VR headset HTC Vive, bude pro některé vývojáře nadcházejicích her pro toto zařízení dostupný zcela zdarma.

Reklama

První zařízení, které využívá technologii SteamVR, nabídne dva displeje s rozlišením 1200 x 1080 obrazových bodů, nespočet senzorů, akcelerometr a laserový snímač pozice zaznamenávajicí pohyby hlavy s přesností na desetinu stupně. Navíc - dva bezdrátové ovladače. Hezké portfolio, že? Cena v rozmezí 200 až 400 dolarů však nemůsí být pro někoho problém. Tedy... pokud se jedná o herního vývojáře.

VR headset HTC Vive by se na trhu měl objevit v příštím roce a společnost Valve se snaží pro něj zpřístupnit co nejvíce her. Právě proto mají některá studia, která projdou kvalifikací, možnost se zbavit platby za vývojářskou verzi tohoto headsetu a dalších periferií (ovladač Steam Controller, atd.) Vývojářské verze zařízení HTC Vive budou vybraným studiím zaslány v průběhu jara tohoto roku.

VR Headset HTC Vive bude pro některé vývojáře dostupný zdarma
i Zdroj: PCTuning.cz

Možností pracovat s tímto headsetem se již mohou pyšnit studia Owlchemy Labs (hra Aaaaaa! For The Awesome), Fireproof Games (The Room) či Bossa Studios (Surgeon Simulator.] Pro zájemce o zařízení HTC Vive bude již brzy spuštěna webová stránka s výběrovým řízením (pravděpodobně v průběhu příštího týdne.)

Zdroj: PCGamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama