vyroba-hodinek-apple-watch-nejde-podle-planu
Apple Novinka Výroba hodinek Apple Watch nejde podle plánu

Výroba hodinek Apple Watch nejde podle plánu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 3. 2015 12:00 3

Podle zpráv magazínu fudzilla.com Apple není spokojený s výrobou chytrých hodinek Watch. Velkým problémem je kvalita displejů i samotná montáž, vadu prý vykazuje sedm z deseti vyrobených kusů.

Reklama

Apple montáží svých hodinek pověřil prověřenou tchajwanskou společnost Quanta Computer, avšak poslední zprávy naznačují, že výroba nejde podle původních představ. Bez vady je prý pouze 30 procent vyrobených hodinek. Kvůli zefektivnění montáže si Quanta údajně najala na výpomoc 3 000 pracovníků ze společnosti Foxconn. Ani jedna z firem informace spekulativního technologického serveru Fudzilla nekomentovala.

Kromě samotné montáže prý Apple trápí také nedostatek displejů požadované kvality. Dodavatelem je v tomto případě společnost LG. V hodinkách jsou konkrétně použity P-OLED (Polymer-OLED) displeje, jež místo skla využívají plastový substrát, který je odolný proti poškrábání a odolnější vůči ohybu.

V důsledku výrobních problémů a nedostatku displejů tak má být zpočátku k dispozici zákazníkům pouze polovina z předpokládaného počtu vyrobených 3 milionů kusů Apple Watch. Chytré hodinky se ve vybraných zemích začnou prodávat 24. dubna. Nejlevnější 38mm provedení Apple Watch Sport bude v USA stát 349 dolarů.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama